Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het uitduel tegen PSV (aftrap: 19.45uur) geen beroep doen op vijf spelers. Djibril Dianessy, Leandro Fernandes, Cian Harries en Mica Pinto zijn geblesseerd; Amadou Ciss zit zijn tweede en laatste duel van zijn uitsluiting uit. Dat betekent dat Wessel Dammers voor het eerst in het kalenderjaar 2019 bij de selectie zit. In de basis zal Dammers niet starten, maar hij is klaar voor een invalbeurt.

In de afgelopen twee maanden pakte PSV acht punten uit zeven competitieduels; het is dus crisis in Eindhoven. Fortuna pakte in dezelfde periode twaalf punten en verschafte zich daarmee enige lucht in de degradatiestrijd.

Ondanks de Eindhovense crisis, gaan we er vanuit dat trainer Sjors Ultee zijn elftal gaat aanpassen aan de tegenstander. Kortom, we verwachten een versterkte vijfmansverdediging. Clint Essers en George Cox spelen respectievelijk als rechts- en linksback. Centraal het trio Branislav Niňaj, Martin Angha en Grégoire Amiot. Alexei Koşelev verdedigt het doel.

De versterkte verdediging betekent wel dat er een middenvelder geslachtofferd moet worden. We vermoeden dat dat Álex Carbonell zal zijn. In dat geval spelen op het middenveld aanvoerder Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie en Felix Passlack.

In de aanval verwachten we Vitalie Damașcan, die ondersteund zal worden door Mark Diemers.

Oud-Fortunezen bij PSV? Op het veld herkennen we niemand; ernaast herkennen we drie trainers: hoofdtrainer Mark van Bommel (178 duels voor Fortuna Sittard), assistent-trainer Jürgen Dirkx (122 duels), keeperstrainer Ruud Hesp (335 duels) en fysieke trainer Egid Kiesouw. Die eerste drie zijn dus samen goed voor 635 duels voor Fortuna Sittard.

Laatste competitie-overwinning uit bij PSV? PSV is de enige ploeg in het betaalde voetbal die Fortuna Sittard in competitieverband nooit in een uitduel wist te verslaan. Op 13 april 1999 versloegen we PSV wel in Eindhoven in de halve finales van het bekertoernooi, via treffers van Ronald Hamming, Robert Roest en Wilfred Bouma (1-3).

Laatste vijf competitieduels uit bij PSV: V-V-G-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-V-W

De KNVB heeft Allard Lindhout aangesteld als scheidsrechter voor het duel in EIndhoven. Van het nummer negentien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’ moeten wij geen coulance verwachten. VAR (Frank?) Jansen is ons onbekend. Felix Passlack staat nog steeds (dit wordt duel nummer acht) op scherp.

Opstelling: Koşelev; Essers, Ninaj, Angha, Amiot, Cox; Passlack, Tekie, Smeets; Diemers en Damașcan.

Supporters: Er zullen vanavond 422 Fortunezen plaatsnemen in het uitvak in het Philips Stadion. De Eindhovense geleerden hebben een verplichte buscombi opgelegd aan Fortunezen. Busreizigers in bussen 1 – 4 melden zich om 17.40uur bij het Fortuna Sittard Stadion; busreizigers in bussen 5 – 9 melden zich om 18.05uur bij het stadion.