Trainer Sjors Ultee kan vanmiddag/-avond in het thuisduel tegen FC Utrecht (aftrap: 16.30uur) niet beschikken over Toshio Lake en Samy Baghdadi. De Fransman brak zijn pols tijdens het bekerduel met PSV, na een onnodig harde schouderduw van PSV-verdediger André Ramalho, waarvoor dank.

Tesfaldet Tekie keert terug in de selectie. Hij ontbrak in Eindhoven uit voorzorg. Lisandro Semedo maakte woensdag in Eindhoven zijn rentree, zit opnieuw bij de selectie, maar zal nog niet klaar zijn voor een basisiplek.

Tegenstander FC Utrecht speelde in november en december zes officiële duels en verloor er daar vier van, inclusief het bekerduel van afgelopen dinsdag bij eerstedivisionist NAC Breda. De ploeg zal dus niet vol vertrouwen richting Sittard reizen. Toch doet FC Utrecht het niet slecht in de eredivisie. De ploeg staat ondanks de recente povere resultaten zesde.

Driekwart van de eredivisiepunten die FC Utrecht tot dusverre binnen harkte, behaalden de Domstedelingen in thuisduels. Niet echt een ploeg dus die zich op zijn gemak voelt buiten de Galgenwaard. FC Utrecht zal het vandaag zonder clubtopscoorder Bart Ramselaar moeten doen, die dinsdag geblesseerd raakte.

Fortuna slaagde er afgelopen zaterdag dan eindelijk in om weer eens te winnen in de eredivisie en dan ook nog zonder tegendoelpunt te incasseren. De doordeweekse bekernederlaag in Eindhoven mocht de pret niet drukken. Vanavond moet blijken of Fortuna daadwerkelijk het lek boven heeft of dat het door blessures geteisterde PEC Zwolle ook wel een gewillig slachtoffer was.

Na afloop liet Sjors Ultee in Zwolle al weten dat hij niet met vijf verdedigers zou spelen tegen FC Utrecht. Fortuna zal vanavond dus spelen met twee centrale verdedigers. We kunnen ons overigens wel voorstellen dat hij vasthoudt aan de tweemansvoorhoede, die prima functioneerde in Zwolle (alhoewel het rendement te laag was).

In de achterhoede moet Ultee dan een keuze maken, vanwege de terugkeer van Martin Angha. Wie vormt er samen met Roel Janssen het centrale verdedigingsduo? Nigel Lonwijk, die niet alleen scoorde in Zwolle, maar ook prima verdedigde of kiest hij voor de ervaring van Martin Angha? Dagblad De Limburger denkt aan man-van-het-moment Nigel Lonwijk.

Aan de zijkanten spelen Mickaël Tirpan (rechts) en George Cox (links). Yanick van Osch verdedigt het doel.

We vermoeden dat Ultee met twee spitsen speelt (Mats Seuntjens en Zian Flemming). Doet Ultee dat, dan blijven er vier plekken over op het middenveld. Na het duel tegen PEC Zwolle, ligt het voor de hand dat Andreas Samaris als verdedigende middenvelder speelt. Samaris vormt dan de verzekeringspolis, die Ultee nodig heeft als Tesfaldet Tekie de noodzakelijke risico’s neemt in de opbouw. Verder spelen ook aanvoerder Ben Rienstra en Deroy Duarte.

Oud-Fortunezen bij FC Utrecht? Nee, we herkennen geen oud Fortunezen bij FC Utrecht.

Laatste thuisoverwinning op FC Utrecht? 21 April 2000. In een wedstrijd om niks voor beide ploegen toont Fortuna nog de meeste interesse in de punten. Die interesse wordt beloond, want Fortuna wint met 3-0. Marco Heering, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah verzorgen de doelpunten.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Utrecht: V-G-G-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: W-V-V-V-V

De KNVB vaardigt Martin Pérez af als scheidsrechter bij het duel tegen FC Utrecht. Pérez staat dertiende in de ranglijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Dat is een scheidsrechter die zich in het verleden niet Fortuna-vriendelijk heeft getoond. VAR Sam Dröge had nog nooit de eindverantoordelijkheid over een duel van Fortuna Sittard, dus geen notering in bovenstaande lijst.

Opstelling: Van Osch, Tirpan, Lonwijk (Angha?), Janssen, Cox; Samaris, Rienstra, Tekie, Duarte; Flemming en Seuntjens.

Supporters: Het is zeker tot aan de winterstop niet mogelijk om eredivisieduels bij te wonen. Als je Fortuna wilt zien, moet je inschakelen op ESPN. De voorbeschouwing start om 16.00uur.