Trainer Kevin Hofland kan vanavond uit bij FC Emmen (aftrap: 20.00uur) niet beschikken over Ben Rienstra, die nog steeds geblesseerd aan de zijlijn staat. Nieuw en speelgerechtigd zijn Jarosław Jach (van Crystal Palace FC) en Samuel Moutoussamy (van FC Nantes). Verhuurd en dus niet langer beschikbaar zijn Bassala Sambou (naar Randers FC) en Jacky Donkor (naar FC Eindhoven). De internationals Lisandro Semedo, Branislav Ninaj, Alexei Koşelev, Emil Hansson, Lazaros Rota (en Moutoussamy) zijn teruggekeerd in Nederland en beschikbaar.

Tegenstander FC Emmen heeft een punt meer dan Fortuna Sittard. De Drentenaren overleefden de afgelopen twee eredivisieseizoenen vooral op basis van een sterke thuisreputatie. Dit seizoen hapert het in thuisduels vooralsnog, en dus staat FC Emmen mee onderaan. Met duels tegen achtereenvolgens SC Heerenveen, Feyenoord, Vitesse, AZ en Ajax in het verschiet, zal er in Emmen behoorlijk wat druk op het duel tegen Fortuna Sittard staan.

Fortuna Sittard heeft in de openingsfase van de competitie het verwachtingspatroon ook nog niet kunnen waarmaken, getuige het ene punt uit vier duels. Desondanks speelde Fortuna de laatste twee duels beter, waarin Fortuna tegen de topclubs AZ en PSV competitief was. Hofland geeft in Dagblad De Limburger aan dat hij vindt dat Fortuna meer kwaliteit heeft dan FC Emmen en legt zich dus zelf en zijn team druk op om in Emmen een einde te maken aan de reeks van 24 uitduels in de eredivisie zonder overwinning.

Het lijkt uitgesloten dat nieuwkomer Samuel Moutoussamy in de basis zal starten. De Congolees trainde vanwege de interlandverplichtingen nog nauwelijks mee bij Fortuna. Jarosław Jach traint wel al ruim een week mee bij Fortuna, maar heeft volgens Hofland in Dagblad De Limburger meer tijd nodig om te acclimatiseren.

We vermoeden dus dat Hofland in Emmen gaat starten met dezelfde elf spelers, die het PSV in Eindhoven lastig maakten, maar zich daar zelf niet voor beloonden.

Dat betekent dat we Alexei Koşelev, die een vervelende interlandperiode achter de rug heeft waarin hij zijn basisplek onder de Moldavische lat verloor, in doel verwachten. Voor Koselev staat een viermansverdediging. Lazaros Rota, die afgelopen week debuteerde voor Griekenland, speelt als rechtsback. Centraal het duo Martin Angha en Roel Janssen. Op links speelt George Cox.

Op het middenveld heeft Tesfaldet Tekie een opbouwende en aanvoerder Jorrit Smeets een controlerende rol; Mats Seuntjens speelt vanaf de linkerkant en moet de aanval ondersteunen.

In de voorhoede spelen Lisandro Semedo, die afgelopen week doeltreffend was voor Kaapverdië, op rechts; Sebastian Polter in de spits en Zian Flemming daar vlak achter.

Oud-Fortunezen bij FC Emmen? We herkennen alleen Nikolai Laursen, die aan de start van het seizoen 19/20 bij Fortuna meetrainde en een contract leek te gaan tekenen, maar op het laatste moment koos voor FC Emmen.

Laatste competitie-overwinning uit bij FC Emmen? 24 Februari 2017. Fortuna won destijds met 3-2 in Emmen. Perr Schuurs en tweemaal Finn Stokkers maakten de doelpunten in het eerstedivisieduel.

Laatste vijf competitieduels uit bij FC Emmen: V-G-G-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-G-V-V-..

De KNVB heeft Serdar Gözübüyük aangesteld als scheidsrechter. Gözübüyük staat vijftiende in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter. Niet echt onze favoriet. VAR Clay Ruperti floot nog nooit een duel van Fortuna en staat dus ook niet in de ranglijst.

Opstelling: Koşelev; Rota, Angha, Janssen, Cox; Tekie, Smeets, Seuntjens; Semedo, Polter en Flemming.

Supporters: De wedstrijd wordt gespeeld in een leeg stadion.