Fortuna Sittard heeft ‘Transfer Deadline Day’ met een positieve noot kunnen afsluiten. Het is erg druk op de burelen van de club aan de Milaanstraat. Zo rondt de club de transfer van de Poolse centrale verdediger Jarosław Jach af en ziet het flankaanvaller Jacky Donkor vertrekken naar FC Eindhoven.

Maar in het laatste uur van de dag weet het zich te versterken met de 24-jarige Samuel Moutoussamy. De Congolese middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Nantes. Moutoussamy heeft bij ‘Les Canaries’ geen basisplaats en is op zoek naar meer speeltijd in een eerste elftal. Dat hoopt hij in Sittard-Geleen te vinden.


Samuel Moutoussamy juicht voor FC Nantes (Foto: France Football)

Parijzenaar Moutoussamy start zijn carrière in eigen omgeving bij Meudon AS en belandt via AC Boulogne-Billancourt en Montrouge FC 92 bij Olympique Lyonnais B. Vanaf het seizoen 16/17 speelt Moutoussamy voor FC Nantes.

Na een start bij het tweede elftal debuteert de middenvelder voor de hoofdmacht van ‘Les Canaries’, maar een vaste waarde wordt hij niet. Die hoopt hij wel te worden bij Fortuna.

Bron: Fortuna Sittard