Als we De Telegraaf mogen geloven heeft FC Emmen Fortuna Sittard een aanmoedigingspremie in het vooruitzicht gesteld, mocht Fortuna vanmiddag een voor FC Emmen gunstig resultaat boeken tegen Willem II.

Onderin de Eredivisie is het ongemeen spannend. De laatste plek die een club veroordeelt tot deelname aan de play offs voor promotie / degradatie gaat tussen Willem II en FC Emmen. Willem II speelt thuis tegen Fortuna, FC Emmen speelt in Venlo tegen het reeds gedegradeerde VVV. FC Emmen lijkt overtuigd van winst, maar heeft daar alleen iets aan als Willem II maximaal gelijkspeelt.

Maar Fortuna is ook nog niet uitgespeeld. In theorie kan het zich nog plaatsen voor de play offs om te gaan kavelen voor de Conference League.

Blijkbaar zijn de Drenten niet overtuigd dat Fortuna haar sportieve plicht doet en heeft een premie in het vooruitzicht gesteld. Aangezien dat volgens Art. 57 van het KNVB verboden is, heeft Fortuna haar plicht gedaan en dit keurig gemeld bij de KNVB en de FBO, de Federatie van Betaald Voetbal Organisaties.

Aanstaande maandag zal de onafhankelijk aanklager van de voetbalbond een onderzoek starten naar de zaak. Maar aangezien Fortuna de premie niet heeft geaccepteerd en er dus geen overeenkomst is, zijn de Drenten niet strafbaar. Overigens ontkent FC Emmen bij monde van Voorzitter Ronald Lubbers alle aantijgingen.

Afgelopen vrijdag stuurde de supportersvereniging van FC Emmen al gebak naar Sittard-Geleen en aangezien het in deze gaat om een derde partij, is dat wél toegestaan.

Bron: De Telegraaf