Dit en komend weekend speelt Fortuna Sittard competitieduels uit bij AZ (zondag 1 oktober) en thuis tegen FC Twente (zondag 8 oktober). Daarna ligt de competitie stil vanwege interlandvoetbal, voordat Fortuna de competitie hervat met een uitduel bij PSV (zaterdag 21 oktober).

Fortuna heeft nu twee oefenduels ingelast gedurende de interlandperiode.

Op dinsdag 10 oktober speelt Fortuna tegen eersteklasser RKSV De Ster (aftrap: 19.45uur) en een dag later op woensdag 11 oktober neemt Fortuna het op tegen eerstedivisionist TOP Oss (aftrap: 13.00uur).

Het ligt voor de hand dat Fortuna in een van de twee duels aantreedt met het basiselftal (waarschijnlijk tegen TOP Oss) en het andere duel speelt met de reserves. Plaats van handeling van beide duels is ons nog niet bekend.


Fortuna trof TOP Oss voor het laatst in het seizoen 2021/22 in het bekertoernooi

Bij RKSV De Ster herkennen we twee spelers met een Fortuna-verleden.

Verdediger Giel Piereij doorliep de jeugdopleiding van Fortuna, sloot in het seizoen 2016/17 aan bij het eerste elftal, maar kon niet doorstoten. In de winterstop van dat seizoen stapte hij over naar RKSV De Ster.

Middenvelder Davy Hodselmans doorliep ook de jeugdopleiding van Fortuna, sloot in het seizoen 2013/14 aan bij het eerste elftal en maakte wel zijn debuut. Zijn speeltijd bleef echter beperkt tot twee eerstedivisieduels. Op het einde van dat seizoen stapte hij over naar RKSV De Ster.

BIj TOP Oss herkennen we alleen Calvin Mac-Intosch, die halverwege het seizoen 2018/19, overkwam van het Noorse Notodden FK. De verdediger speelde twaalf eredivisieduels voor Fortuna. Hij vertrok naar SC Cambuur.

Bron: Fortuna Sittard