Nadat Fortuna via het achterpoortje weer de Eredivisie binnen is gestapt, maakt men zich op voor een nieuw seizoen. Maar dat mag geen rampseizoen worden zoals afgelopen seizoen werd geclassificeerd. Neen, Fortuna gaat met een schone lei verder. En ondanks dat de club het ook weer financieel lastig heeft, weet het Colin Cramb (afkomstig van Crewe Alexandra), Mischa Rook (afkomstig van Cambuur Leeuwarden), René van Dieren (gehuurd van Feyenoord), Chris van Geem (gehuurd van KRC Genk), Jürgen Dirkx (gehuurd van PSV), Laszlo Mészáros (clubloos) en Rein Baart (afkomstig van VVV Venlo) te strikken. Deze spelers vullen de afgeroomde (en dure) selectie aan waarmee de nieuwe trainer Hans Verel moet proberen weer de weg omhoog te vinden.

En daar waar Verel de plank misslaat met het verbieden van gekleurde voetbalschoenen is hij zijn tijd ver vooruit aangaande rookbeleid. Want dat mag niet meer binnenshuis gebeuren. Theo Mommers is dus gewaarschuwd!

En zo uitgesproken als de nieuwe trainer is, zo kleurloos is het design van de tenues. Het contract met Lotto gaat haar laatste seizoen in en dat is ook maar beter zo. In al de seizoenen dat het Italiaanse kledingmerk nu aan de club verbonden is, komt het nooit met een fraai ontwerp of met een opvallend detail. En dus moeten we het doen met een iets donkerder geel, op de mouwen voorzien van een foeilelijk, groot, zwart vierkant, waarin het witte Lotto logo is opgenomen. En dus mort de achterban voor de zoveelste keer. Zwart en geel, dat is toch geen combinatie?

Wel groen is de kraag en de V-hals, maar het houdt niet over. Net zoals de logo’s van Lotto op de schouders is ook de sponsornaam in zwart in het shirt gedrukt. Aan de voorzijde is daar de subtitel ‘Financiële Planning’ aan toegevoegd, op de achterzijde van het shirt ontbreekt deze.

Kom op zeg, dit durf je toch geen ‘Italian Sport Design’ te noemen?

Verder is de voorzijde van het shirt voorzien van het clublogo dat in het shirt is gedrukt plus nóg een merkteken van Lotto. Ook voor wat betreft het uitshirt maken kledingsponsor en club zich er makkelijk vanaf: het shirt is ongewijzigd ten opzichte van afgelopen seizoen! En dus speelt de club in een soort blauw dat qua kleurschakering het midden houdt tussen licht- en donkerblauw.

Het shirt is identiek aan het uitshirt van het seizoen 2000 – 2001

Op sportief gebied valt er evenmin een trendbreuk te ontdekken; we staan weer onderaan. Een trainerswissel (Hans Verel out, Hans de Koning/Dick Voorn in) en het huren van spelers (Regillio Simons, Claudio) levert niets op. En omdat er de afgelopen seizoen minimaal één club was die het nog slechter deed, konden de Sittardenaren steeds het vege lijf redden. Maar niet dit seizoen. En zo is de thuisnederlaag tegen Feyenoord (1-2) de club fataal; de degradatie is een feit.

En degraderen staat gelijk aan het genereren van minder sponsorinkomsten. Omdat de club de degradatie eigenlijk al heel lang ziet aankomen, gaat men om tafel zitten met shirtsponsor Wagner & Partners om de overeenkomst te verlengen. Het bedrijf stopt namelijk als shirtsponsor bij NAC en dat probeert de club in het geval van Fortuna te voorkomen.


Nao achtere: seizoen 2000 – 2001    |    Nao veure: seizoen 2002 – 2003