Dagblad De Limburger pakt vandaag uit met een artikel waarin de krant beweert dat het intern rommelt bij Fortuna Sittard. “De technische staf ziet het niet zitten in technisch manager Sjoerd Ars en Kevin Hofland twijfelt aan zijn toekomst bij de club”, aldus de krant. Alles gebaseerd op anonieme bronnen, terwijl de direct betrokkenen de aantijgingen bagatalliseren.


De ergernis zou zich met name richten op technisch directeur Sjoerd Ars. Het zou Hofland bijvoorbeeld storen “dat hij weinig grip heeft op inkomende transfers”, aldus de anonieme bron. Sjoerd Ars en Isitan Güns rechterhand qua sportief beleid Ogan Tarhan houden de transferpolitiek echter strak in handen. In principe is er met die rolverdeling niets mis. De technisch directeur stelt de selectie samen; de trainer haalt vervolgens het maximale uit de selectie.

De technische staf zou ook, aldus de anonieme bron, overgave missen bij Ars. “De technisch manager laat zich niet altijd zien bij Jong Fortuna en ook bij de oefenwedstrijd tegen Helmond Sport was Ars vorige week bijvoorbeeld niet aanwezig”. Sjoerd Ars werkt parttime bij Fortuna, met als gevolg dat hij niet overal nauw betrokken bij is. Dat is niet ideaal, maar bij een club in opbouw zoals Fortuna, zullen er concessies gedaan moeten worden. Een parttime technisch directeur is er daar blijkbaar een van.

Verder zou Kevin Hofland zich storen aan de sportieve randvoorwaarden, aldus de anonieme bron. “… de ondermaatse trainingsaccommodatie – Fortuna maakt gebruik van de velden van amateurclubs in de regio – is hem een doorn in het oog”. We vermoeden dat dit niet alleen een doorn in het oog is van Hofland, maar van iedereen die betrokken is bij de club. Dit punt zal geen tweespalt opleveren. De club zoekt al jaren naar een oplossing, maar heeft die nog niet gevonden.

Bovenstaande ergernissen zouden, aldus de anonieme bron, Hofland nopen het bijltje erbij neer te leggen op het einde van het seizoen, ondanks een nog twee seizoenen doorlopend contract.

Dagblad De Limburger kreeg een reactie van Sjoerd Ars, Kevin Hofland en Sjors Ultee op het verhaal. Alle drie ontkennen niet dat er wel eens strubbelingen optreden, zoals in elke organisatie, maar vinden dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als de krant ze opdient.

Het is geen reden voor de krant de scherpe randjes van het artikel weg te vijlen. De mening van de anonieme bron primeert. Hetzij omdat die bron erg betrouwbaar is, hetzij omdat een smeuïg verhaal nu eenmaal beter verkoopt. We hopen voor de krant dat zijn anonieme bron beter op de hoogte is dan die van Auke Kok.

Eerder deze maand lekte via De Limburger informatie uit over Fortuna’s financiële situatie; nu dit lek. Het sportieve lek lijkt Fortuna gedicht te hebben. Dicht dit lek ook aub. Hier wordt Fortuna niet wijzer van.

Riccardo Welters