Fortuna verblijft momenteel in Turkije op trainingskamp en heeft testspeler Stipe Radić meegenomen. Radić mag tijdens het trainingskamp de technische staf overtuigen van zijn meerwaarde centraal in de verdediging. Zo speelde hij bijvoorbeeld een helft mee in het gewonnen oefenduel tegen Adana Demirspor.

Halverwege het trainingskamp blijkt Radić al geslaagd in die opzet, want technisch manager Sjoerd Ars laat zich aan Dagblad De Limburger ontvallen dat hij in gesprek is met Radić over een contract.

Ervan uitgaande dat beide partijen eruit komen en dat K. Beerschot AV, de vorige werkgever van Radić, zich neerlegt bij zo’n transfer (eerder dit seizoen bestreed Beerschot de lezing dat Radić transfervrij zou zijn), zou de 22-jarige Kroaat speelgerechtigd moeten kunnen zijn als Fortuna op 7 januari de competitie thuis tegen Go Ahead Eagles hervat.

Fortuna zoekt een extra centrale verdediger, vanwege de blessuregevoeligheid van Dimitris Siovas, die voor de winterstop als gevolg van een hardnekkige nekblessure veel tijd doorbracht in de ziekenboeg.

Bron: Dagblad De Limburger