Op het trainingskamp in Turkije liet technisch manager Sjoers Ars zich aan 1Limburg ontvallen dat hij gedurende de winterstop, het elftal op twee posities wil versterken. Zodra de transfermarkt opent (3 januari) wil Fortuna er een (rechtsbenige) centrale verdediger bij hebben en een aanvallende middenvelder ter vervanging van de vertrokken Cole Bassett.

Verrassend zijn deze wensen niet. Centraal achterin heeft Fortuna te kampen met de geblesseerde Dimitris Siovas, die dit seizoen vanwege een nekblessure nog maar nauwelijks in actie kon komen en die vanwege deze reden ook ontbreekt op het trainingskamp.

Fortuna wil een extra optie hebben, want ziet in Bryant Nieling (te jong?) en Roel Janssen (te oud?) blijkbaar geen redelijke alternatieven. Stipe Radić, die momenteel op proef meetraint bij Fortuna zou deze vacature kunnen vervullen, als hij de komende week kan overtuigen.

Voorin wil Ars dus een aanvallende versterking. Waarschijnlijk niet zozeer als vervanger van Cole Bassett (want die speelde voor de winterstop zelden), maar een speler die Julio Velázquez nodig heeft het aanvalsspel beter vorm te geven, want daar schortte het voor de winterstop aan.

Bron: 1Limburg