Tijdens de eerste seizoenshelft werd duidelijk dat Fortuna Sittard wat dun zit in haar centrale verdedigers. Roel Janssen fungeert prima als back-up maar lijkt onder Julio Velázquez niet in aanmerking te komen voor een basisplaats. Dimitris Siovas daarentegen begon als onbetwiste basisspeler aan het seizoen, maar een vervelende nekblessure voorkomt dat hij de laatste weken inzetbaar is. Daardoor blijven Rodrigo Guth en Joaquín ‘Ximo’ Navarro Jiménez over.

Maar wil je verder komen als team, dan moet daar nog een speler bij, zo moet Fortuna gedacht hebben. Want ondertussen traint Stipe Radić mee. De 22-jarige gewezen Kroatische jeugdinternational speelde meest recent voor K. Beerschot VA, maar zit sinds dit seizoen zonder club.

De reden hiervoor is dat Radić in de belangstelling stond van heel wat gegadigden, maar het van een transfer niet kwam. De zaakwaarnemer van Radić had namelijk verzuimd een (gelimiteerde) transfersom in zijn contract op te nemen, waardoor ‘De Kielse Ratten’ zelf de verkoopprijs konden bepalen. En € 2M à € 3M is natuurlijk een aanzienlijk bedrag.

Omdat K. Beerschot VA afgelopen seizoen degradeerde ging Radić er vanuit dat hij een transfervrije status genoot, maar dat werd door zijn werkgever betwist. Het zorgde voor administratief gesteggel waarbij de URBSFA uitsluitsel heeft gegeven: Radić is transfervrij.

Teneinde aan te tonen dat de verdediger fit is, traint hij de komende tijd mee in Sittard-Geleen.

Bron: Dagblad de Limburger / Gazet van Antwerpen