Trainer Danny Buijs gaf na afloop van de voorbereiding aan dat enkele selectiespelers mogen uitkijken naar een andere club, want bij Fortuna is er voor hen weinig perspectief op speeltijd.

Bryant Nieling tekent begin deze maand in Maastricht bij eerstedivisionist MVV. Tunahan Taşçi volgt een week later naar Maastricht en eerder deze week nam Úmaro Embaló (tijdelijk?) afscheid bij Fortuna. Hij tekende bij de Spaanse tweedeklasser FC Cartagena.

Nu volgt nog een vierde speler: Stipe Radić.

Halverwege het seizoen 21/22 wordt Dimitris Siovas gekweld door aanhoudende nekklachten. Het zorgt ervoor dat Fortuna dun zit in haar centrale verdedigers. Stipe Radić, op een zijspoor beland bij K. Beerschot AV, mag proberen de lacune in Julio Velázquez‘ selectie op te vullen. Radić traint op proef mee en vertrekt met Fortuna op trainingskamp dat de club in Turkije belegt.

Als snel raakt Fortuna overtuigd van Radić’ kwaliteiten en legt hem een contract voor tot de zomer van 2024. Maar erg succesvol wordt het eerste half jaar niet. Radić maakt weliswaar steeds deel uit van de wedstrijdselectie, maar komt amper aan speeltijd. Na het verloren thuisduel tegen Go Ahead Eagles start de Kroatische verdediger tweemaal in de basis, maar neemt vervolgens weer plaats op de bank.


Tegen AZ speelt Stipe Radić de volle 90 minuten

Door een schorsing van Dimitris Siovas en een blessure van Ximo Navarro mag Radić tegen Excelsior weer starten, maar daar eindigt het verhaal. Op de laatste speeldag komt Radić niet in actie en ook dit seizoen blijft de Kroaat verstoken van speelminuten. En dus dient een vertrek zich aan.

HŠK Zrinjski Mostar, de regerende kampioen van de Bosnische en Herzegovische Premijer Liga, zorgt voor een oplossing. Zij nemen Radić definitief over van Fortuna Sittard.

Bron: Dagblad De Limburger