Fortuna speelde vanmiddag zijn eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in Turkije. De tegenstander was Adana Demirspor, de verrassende nummer drie van de Turkse Süper Lig.

In het Mardan Stadion in Aksu, begon Fortuna in zijn sterkste opstelling. Dat wil zeggen, Ivor Pandur on de lat, met daarvoor een viermansverdediging bestaande uit: Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth en George Cox. Arianit Ferati en Deroy Duarte zorgen voor het evenwicht op het middenveld. Iñigo Córdoba en Úmaro Embaló bestrijken de flanken. Burak Yilmaz en Paul Gladon spelen in de voorhoede.

Het is een wedstrijd tussen twee teams die elkaar niet veel ontlopen, maar ook twee ploegen die dit duel absoluut niet willen verliezen. Kortom, er ontstaat een nuttig oefenduel.

Voor de rust neemt Fortuna tweemaal de leiding en doet dat telkens in de omschakeling. Na zeven minuten stuurt Burak Yilmaz Paul Gladon diep, die alleen richting keeper geen fout maakt: 1-0.

Vijf minuten voor rust onderschept Rémy Vita een bal, speelt snel af richting Burak Yilmaz, die opnieuw het overzicht bewaart en nu Úmaro Embaló de diepte in stuurt. Net als Gladon weet ook Embaló wel raad met deze kans: 2-1.

Tussendoor scoorde Adana dus de gelijkmaker, want zoals gezegd, dit was een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. Fortuna kon centraal achterin een voorzet van rechts niet ontzetten, waardoor Henry Onyekuru de bal (fraai) kon binnenschieten.

Verder viel in de eerste helft de wissel van Deroy Duarte op na dertig minuten. We hopen dat dat uit voorzorg was. Zijn vervanger Rémy Vita was belangrijk bij de tweede Sittardse treffer.

Na rust kwam Stipe Radić het veld in als vervanger van Ximo Navarro. Verder dezelfde namen. De Turken wilden koste wat kost de gelijkmaker forceren, maar dat was buiten de Fortuna-verdediging gerekend, die geen krimp gaf.

Sterker nog, de beste kansen in de tweede helft waren voor Fortuna op de counter. Bij een van die counters trof Córdoba de paal en even later miste Yilmaz nog een dot van een kans.

Het bleef zonder gevolgen, want Adana kon Ivor Pandur in de tweede helft niet verschalken.

Aan Fortunazijde vielen Tijjani Noslin en Nuri Emre Aksit nog in, in de slotfase.