Na het vertrek van Zian Flemming naar Millwall FC, is Fortuna naarstig op zoek naar een opvolger voor de positie van aanvallende middenvelder.

Bij de zoektocht naar die opvolger kwam Fortuna uit bij Feyenoord-huurling Cole Bassett, maar een speler onderverhuren is en blijft een probleem, alhoewel technisch manager Sjoerd Ars vorige week voorzichtig positief was over het aantrekken van Bassett.

Fortuna kijkt ook verder en trekt ook aan een andere Feyenoorder: Mark Diemers. Diemers is uiteraard geen onbekende in Sittard. Hij was de voorganger van Zian Flemming bij Fortuna. Diemers speelde in twee seizoenen 67 duels (zestig eredivisie- en zeven bekerduels) voor Fortuna Sittard, waarin hij zestien doelpunten maakte.


Mark Diemers in Groningen aan de slag met Fortuna

Het leverde hem een mooie transfer op naar Feyenoord, maar in Rotterdam-Zuid slaagde Diemers niet. Hij mag er, ondanks een tot de zomer van 2023 doorlopend contract vertrekken, maar Feyenoord zal hem vast niet transfervrij laten gaan.

Bovendien zijn er ook andere kapers op de kust. Er zou interesse zijn van Vitesse en ook van clubs uit Denemarken en Duitsland. Dus er zijn nog voldoende obstakels, die een mogelijke transfer in de weg kunnen staan.

Bron: VI