André Vidigal kwam aan de start van het seizoen 17/18 op huurbasis over van Académica Coimbra en in de winterstop van datzelfde seizoen nam Fortuna de aanvaller definitief over. Hij tekende een contract tot de zomer van 2022 in Sittard-Geleen.

Waar de Portugese jeugdinternational makkelijk scoorde in het seizoen 17/18 in de eerste divisie, ging dat in de eredivisie in het seizoen 18/19 een stuk moeilijker. In de winterstop vertrok Vidigal dan ook op huurbasis naar APOEL in Cyprus tot de zomer van 2020.

De Cypriotische competitie is, net als de Nederlandse, voortijdig afgebroken en dus maakt APOEL de balans op. De club heeft besloten geen poging te doen Vidigal over te nemen van Fortuna, waardoor de Portugees na de zomer in principe terug zal keren naar Fortuna Sittard, waar hij dus nog een contract heeft voor de komende twee seizoenen.

Het is echter goed mogelijk dat Fortuna Vidigal opnieuw zal proberen uit te lenen, zodat hij zich elders in de kijker kan spelen in de hoop dat een club bereid is Vidigal over te nemen van Fortuna in de zomer van 2021.

De komende maanden zal duidelijk worden of de 22-jarige Vidigal komend seizoen duels en doelpunten zal kunnen toevoegen aan zijn 45 duels en 15 doelpunten die hij tot dusverre speelde/scoorde voor Fortuna Sittard.

Bron: APOEL