Na een verhuurperiode van twee seizoenen aan het Cypriotische APOEL FC, wordt André Vidigal dit seizoen verhuurd aan het Portugese Grupo Desportivo Estoril-Praia, uitkomend in de Segunda Liga, Portugals tweede niveau.

Terug in zijn thuisland doet Vidigal het beter dan op Cyprus of in de Nederlandse Eredivisie. De aanvaller verovert al snel een basisplaats en komt terecht in een ploeg die vanaf speeldag één goed draait. De koppositie wordt al snel veroverd.

Met nog drie wedstrijden te gaan kan Estoril-Praia naast promotie ook het kampioenschap in de wacht slepen. Dat moet wel gewonnen worden van nummer zes, Grupo Desportivo de Chaves. En terwijl Estoril-Praia de wedstrijd volledig domineert, leidt balverlies op het middenveld het eerste doelpunt in. Na een half uur zet Zé Tiago de bezoekers op voorsprong.

Lang kan ‘Os Flavienses’ niet genieten van haar voorsprong, want een handvol minuten later trekt Miguel Crespo op aangeven van Vidigal de stand weer gelijk.

In de tweede helft gaat Estoril-Praia verwoed op zoek naar de winst, maar een schot van Vidigal op de lat en een vrije trap van Hugo Basto die de doelman van de bezoekers uit doel kan tikken houden de gelijke stand op het bord.

De wedstrijd neemt een dramatische wending als doelpuntenmaker Miguel Crespo na 70 minuten zijn tweede gele kaart ontvangt. Het wedstrijdbeeld kantelt 180 graden, maar Estoril-Praia houdt stand. Na de wedstrijd wordt Vidigal uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

Het gelijke spel houdt in dat het zich niet tot kampioen kroont van de Segunda Liga. Maar er is nog een ontsnappingsroute. Want als nummer twee van de ranglijst, Futebol Clube de Vizela, niet wint bij CD Cova da Piedade, wordt het gat minimaal zeven punten en zijn ‘Canarinhos’ (met nog twee duels te gaan) niet meer in te halen.

En zo geschiede. Na amper vier minuten neemt CD Cova de Piedade via João Pedro Abreu de Oliveira de leiding. Vlak voor rust brengt Cassiano Dias Moreira vanaf 11-meter FC Vizela wel op gelijke hoogte, maar meer zit er niet in.

Met dit resultaat kroont Estoril-Praia zich tot kampioen van de Segunda Liga. Het is niet duidelijk of dat met André Vidigal is. Het contract van de Portugees loopt in de zomer van 2022 af en zijn kansen in Sittard-Geleen lijken verkeken. Fortuna zal hoogstwaarschijnlijk een vertrek van Vidiga uit Sittard-Geleen niet in de weg staan.

Bron: Sport TV