André Vidigal speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij de Portugese tweedeklasser GD Estoril-Praia. De 22-jarige aanvaller had er een prima seizoen. Hij speelde 32 competitieduels, waarhij negenmaal bij een doelpunt was betrokken (zes treffers; drie assist). Mede vanwege Vidigals inbreng speelde Estoril kampioen.

Als we eerdere berichtgeving uit Portugal goed begrijpen, had Estoril een koopoptie opgenomen in het huurcontract, waardoor zij Vidigal voor een bepaald bedrag op het einde van het seizoen konden overnemen van Fortuna Sittard.

Echter, naar nu blijkt speelt Vidigal komend seizoen niet bij Estoril-Praia en hij keert ook niet terug naar Fortuna Sittard. Vidigal heeft een contract getekend tot de zomer van 2024 bij een andere primeira ligaclub: CS Marítimo.

We vermoeden dat CS Marítimo een bod heeft uitgebracht dat hoger is dan het bedrag dat Estoril-Praia en Fortuna Sittard hadden afgesproken. Mocht dit kloppen, dan gaat een gedeelte van de overeengekomen transfersom naar Fortuna Sittard (het gedeelte dat opgenomen was in de huurovereenkomst) en het restant naar Estoril-Praia.

Wat zeker is, is dat André Vidigal zijn tot de zomer van 2022 doorlopende contract bij Fortuna Sittard niet gaat uitdienen. Hij speelde 45 duels voor Fortuna Sittard (10 eredivisie, 29 eerste divisie, 6 beker), waarin hij vijftienmaal trefzeker was. Opnieuw vertrekt dus een speler uit het promotie-elftal uit het seizoen 17/18. Als we goed geteld hebben is alleen Lisandro Semedo nog over.

We wensen Vidigal veel succes bij CS Marítimo.

Bron: Record