De ontwikkelingen volgen zich nu in snel tempo op. De gemeente Sittard-Geleen lijkt geen krimp te hebben gegeven, waardoor de fusie lijkt afgeketst.


En dus hebben Hans Erkens, Jo Abelshausen en Sjra Philippen (voorlopig?) de handdoek in de ring gegooid. Ze hebben hun posities in de Raad van Commissarissen aangeboden aan de stichting “Trots Op Fortuna”. TOF krijgt tot vanmiddag 16.00uur de tijd om aan te tonen een levensvatbare begroting voor een zelfstandig Fortuna te laten zien. Lukt dat, dan krijgt TOF de macht bij Fortuna. Lukt dat niet, dan zorgen de huidige commissarissen zelf voor een oplossing.

Zoals gebruikelijk is de informatievoorziening van Fortuna zijde beneden alle peil. Wat moeten we hier nu uit concluderen? Het lijkt veilig te concluderen dat de gemeente Sittard-Geleen voor de zoveelste keer ‘nee’ heeft verkocht aan de stuurgroep, waardoor de plannen van de fusieclub weer eens opgeborgen kunnen worden.

Maar voor de rest? Krijgt TOF een reele kans? En wat is de oplossing die het huidige bestuur heeft, mocht TOF niet overtuigen? Niet vergeten, het is de huidige raad van commissarissen die dat laatste bepaalt. Faillissement van Fortuna zodat Roda vrije doorgang krijgt, nadat eerst TOF een (schijn)kans heeft gehad? Maar bij een faillissement zijn Abelshausen en Philippen hun geld kwijt. Dat lijkt toch een beetje onwaarschijnlijk.

Heeft de huidige raad van commissarissen soms achter de schermen een overeenkomst met Wessels Bouw bereikt over de afhandeling van de schulden van Fortuna en is er alleen nog een sluitende begroting nodig voor het voortbestaan van de club die TOF mag leveren? We zullen wel vrij snel duidelijkheid krijgen.

Riccardo Welters