Gisteren speelde Fortuna Sittard een besloten oefenduel tegen MVV. Na het duel sprak Dagblad de Limburger met Fortuna-trainer Danny Buijs. In dat gesprek liet Buijs zijn licht schijnen op de komende transferperiode.

Buijs geeft aan dat de kansen voor Marko Lazetić op speelminuten beperkt zijn. Buijs neigt nog eerder naar het uitspelen van Tijjani Noslin als diepe spits en laat de beslissing aan Lazetić zelf over of hij al of niet aan Fortuna verbonden wilt blijven.

Die keuze lijkt Lazetić al te hebben gemaakt aangezien de Italiaanse sportjournalist Nicolò Schira aangeeft dat het Italiaanse US Lecce in de markt is om de Servische aanvaller op huurbasis over te nemen van eigenaar AC Milan. Naar de Zuid-Italianen schijnen ook Ternana Calcio, Spezia Calcio 1906 en Como 1907 Lazetić op hun verlanglijst te hebben staan.

Waar het op uitdraait is ongewis, maar het heeft er alle schijn van dat de aanvaller zijn laatste duel voor Fortuna inmiddels al heeft gespeeld.

Na het vertrek van Paul Gladon naar FC Noah komt Fortuna bij Lazetić uit en ziet in hem een waardige vervanger voor de ervaren Gladon. De Servische jeugdinternational wordt voor één jaar gehuurd van AC Milan, maar zijn doortocht in Sittard-Geleen lijkt zich dus te beperken tot zes maanden.

Bron: Dagblad de Limburger / X Nicolò Schira