De afgelopen dagen ontbrak Paul Gladon op het trainingsveld van Sportplaza ‘t Anker. Na het thuisduel tegen Almere City FC is de centrumspits vertrokken naar Yerevan om te gaan onderhandelen met FC Noah, de koploper van de Bardzragujn chumb, de Armeense Eredivisie. Inmiddels hebben Gladon en FC Noah een akkoord gevonden, waardoor niets zijn overgang naar Armenië nog in de weg staat. Eerder was er al een akkoord op clubniveau. En zo eindigt de carrière van Gladon in Sittard-Geleen na ruim anderhalf seizoen.

In de winterstop van het seizoen 21/22 staat Fortuna er sportief gezien beroerd voor en is versterking voor de spitspositie gewenst. De dan clubloze Gladon komt op proef en valt in de smaak bij trainer Sjors Ultee en diens assistent Rob Alflen. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen 21/22.


Paul Gladon weet bijna te scoren tegen SC Cambuur

Gladon blijkt geen goalgetter, maar scoort wel enkele goals van betekenis. Voldoende reden voor Fortuna om hem een nieuw contract aan te bieden. Gladon hapt toe en tekent voor twee extra seizoenen. Het contract loopt door tot en met de zomer van 2024, wat inhoudt dat Gladons contract na het huidige seizoen afloopt.

Club en speler gaan met elkaar om tafel zitten en onderhandelen over een nieuw contract, maar tot een overeenkomst komt het niet. Voor Gladon het teken om zijn horizon te verbreden en uit te zien naar een club waar hij een beter en langer contract kan tekenen dan bij Fortuna het geval is.


Gladon Junior (links) en Senior (rechts) betreden voor een voorlopig laatste keer de grasmat van het Fortuna Stadion

Dat is nu gelukt waardoor hij naar Armenië vertrekt. Gladon tekent bij de huidige koploper van de Bardzragujn chumb een contract voor een onbekend aantal seizoenen.

We bedanken Gladon voor zijn nooit aflatende inzet en belangrijke doelpunten en wensen hem veel succes in Yerevan.

Bron: Fortuna Sittard / Dagblad de Limburger