Marko Lazetić en Servië O21 likten hun wonden na de 9-1 nederlaag vorige week in Nottingham tegen Engeland O21. Veel tijd hadden ze daar niet voor, want hun Britse week leidde de Serviërs naar Noord-Ierland, meer specifiek Mourneview Park in Lurgan. Wellicht zeggen je die namen niets, maar de bespeler van Mourneview Park wel: Glenavon FC.

Beide ploegen hadden een overwinning nodig om mee terug te doen om de knikkers in een groep die voorlopig wordt aangevoerd door Engeland en Oekraïne. Het affiche lokte 443 supporters naar Mourneview Park.

Coach Dušan Đorđević voerde drie wijzigingen door in zijn basisopstelling ten opzichte van het debacle in Nottingham. Fortunees Marko Lazetić stond opnieuw in de basis.

Lazetić in actie voor Fortuna tegen EVV Echt

Servië startte sterk en scoorde na een kwartier. Net als tegen Engeland kwam het doelpunt op naam van Vladimir Lučić (Rode Ster Belgrado): 0-1.

Scoorde Noord-Ierland vervolgens negen maal? Nee, daar hield de vergelijking met het vorige duel op.

Noord-Ierland kwam na een uur wel op gelijke hoogte. Marko Lazetić liep Tommy Fogarty omver in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kristoffer Hagenes zag er een penalty in plus een gele kaart voor Lazetić. Ciaran McGuckin (Rotherham United FC) zette de penalty om: 1-1.

Het was meteen de laatste actie van Lazetić, want hij werd niet veel later gewisseld.

Vanaf de bank zag hij dat zijn penaltyfout zonder schade bleef, want tien minuten voor tijd scoorde Miloš Pantović (KAS Eupen) de winnende: 1-2.

In dezelfde groep trad Luxemburg O21 in Baku aan tegen Azerbeidzjan. Het affiche trok 200 supporters naar de Azərsun Arena, de thuishaven van Qarabağ FK.

Na de thuisnederlaag tegen Oekraïne vorige week konden de mannen uit het Hertogdom een overwinning goed gebruiken.

Coach Dan Huet had twee Fortunezen tot zijn beschikking: Leon Elshan en Roni Klisurica. Vorige week startte Klisurica in de basis en Elshan op de bank. Gisteren was het andersom.

De Luxemburgers begonnen goed aan het duel, want na tien minuten lag de bal op de penaltystip. Murad Valiyev vergreep zich aan Massimo Agostinelli, maar de penalty was niet besteed aan Fabio Cerqueira. Het bleef dus 0-0.

Het werd nog erger voor Luxemburg, want vlak voor rust kwam Azerbeidzjan op voorsprong via Nariman Akhundzade (Qarabağ FK): 1-0.

Het potje van Leon Elshan kookte in blessuretijd over, wat hem op een gele kaart kwam te staan.

Onnodig, want nog steeds in blessuretijd trapte Rayan Barberi (Standard Liége 16 FC) een vrije trap binnen. Ruststand: 1-1.

Elshan in actie voor Fortuna tegen FC Eindhoven

Tien minuten na rust kwam Luxemburg zelfs op voorsprong. Het doelpunt was van Sittardse makelij, want inderdaad Leon Elshan zette zijn handtekening onder de treffer: 1-2.

Lange tijd leek het erop dat Luxemburg de voorsprong over de streep zou trekken, want toen Elshan werd gewisseld acht minuten voor tijd stonden de Luxemburgers nog steeds voor.

Toch ging het nog mis. Azerbeidzjan scoorde nog tweemaal. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd werkte Yohann Torres (VfB Stuttgart II) de bal in zijn eigen doel. En als dat nog niet erg genoeg was, scoorde Ağadadaş Salyanskiy (Neftçi PFC Baku) in blessuretijd de winnende. Eindstand: 3-2.

Vanwege het verlies van Engeland O21 bij Oekraïne is Marko Lazetić en Servië O21 terug in de race voor kwalificatie. Leon Elshan, Roni Klisurica en Luxemburg O21 lukte dat dus niet.

Medio november gaat het kwalificatietoernooi verder. Servië ontvangt dan Engeland (zaterdag 18 november). Luxemburg trekt naar Oekraïne (vrijdag 17 november). Vervolgens spelen de Fortuna-getinte ploegen voor het eerst tegen elkaar in Servië (dinsdag 21 november).