Deroy Duarte is met Kaapverdië actief op de FIFA Series 2024. Een toernooi, waarin ploegen uit verschillende continenten elkaar treffen.

Kaapverdië opende donderdag het toernooi met een duel tegen Guyana uit Zuid-Amerika. Trainer Bubista trad aan met een elftal dat op vijf plaatsen gewijzigd was ten opzichte van het kwartfinaleduel in de strijd om de Afrika Cup.

In een leeg Prince Abdullah al-Faisal Stadium in Djedda (Saoedi-Arabië) bleef Deroy Duarte negentig minuten op de bank. Vanaf die bank zag hij Kaapverdië al na twee minuten de leiding nemen via een treffer van Ryan Mendes (Fatih Karagümrük), na gepruts in de Guyaanse verdediging.


Duarte kreeg rust in Djedda

Het zou bij die ene treffer blijven en dat mag met name oud-Fortunees Lisandro Semedo (Radomiak Radom) zich aanrekenen, die drie dotten van kansen onbenut liet.

Maandag speelt Kaapverdië zijn tweede duel in Saoedi-Arabië dan tegen Equatoriaal Guinea. We verwachten dan wel speeltijd voor Duarte.


Het Servië O21 van Fortunees Marko Lazetić ging op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Luxemburg. Lazetić, die in Sittard buiten de boot is gevallen, maakt dus wel nog deel uit van het nationale team.

Dat kan niet gezegd worden van twee Luxemburgse Fortunezen: Leon Elshan en Roni Klisurica. Beiden zijn afwezig in de selectie van Dan Huet.

De mannen van Ljubinko Drulović moesten winnen om nog een kans te maken op kwalificatie voor het EK; Luxemburg is al uitgeschakeld.

Lazetić startte op de bank en zag zijn teamgenoten goed beginnen in Stade Émile Mayrisch in Esch-sur-Alzette. Stefan Mitrović, concurrent van Tijjani Noslin bij Hellas Verona, scoorde al in de vierde minuut: 0-1.

Het zou niet de opmaat naar meer blijken te zijn, want Luxemburg kwam vlak na rust langszij via Miguel Gonçalves (F91 Dudelange): 1-1.


Het is niet het seizoen, waar Lazetić op had gehoopt

Tot teleurstelling van Servië bleef het daarbij, want ook Marko Lazetić, die vier minuten voor tijd inviel, kon het tij niet meer keren, waardoor Servië zo goed als uitgeschakeld is.

Dinsdag speelt Servië O21 het tweede kwalificatieduel in deze interlandperiode thuis in Stadion Dubočica in Leskovac tegen Noord-Ierland.