Afgelopen interland-break zal Fortuna Sittard-middenvelder Leon Elshan niet gauw vergeten. Hij wordt namelijk van Luxemburg O21 overgeheveld naar het A-elftal. Tijdens het duel tegen IJsland (dat Luxemburg met 3-1 wint) zit Elshan op de tribune, maar de tweede interland zit Elshan 90 minuten op de bank.

Normaliter is dat niet best, maar die interland is misschien een uitzondering. Tegenstander Portugal laat Luxemburg namelijk alle hoeken van het veld zien en walst met 9-0 over de Lëtzebuergers heen. Voormalig Fortuna-speler Mickaël Pinto zal er niet graag aan terugdenken.

Nu bondscoach Luc Holtz weer over een fitte selectie beschikt doet Elshan een stapje terug en meldt zich bij Luxemburg O21. Zij spelen deze kwalificatieronde tegen Oekraïne O21 (Luxemburg, 12 oktober) en Azerbeidzjan O21 (Baku, 17 oktober).

In Groep F spelen naast Luxemburg O21, Oekraïne O21, Noord Ierland O21 en Azerbeidzjan O21 ook Engeland O21 en Servië O21. Die laatste twee zijn allicht favoriet om zich rechtstreeks of via de play-offs te plaatsen voor de eindronde. Luxemburg O21 kan dus mogelijk als scherprechter fungeren en Marko Lazetić een handje helpen.

Bron: Fédération Luxembourgeoise de Football