Lisandro Semedo had met vijftien doelpunten een groot aandeel in de promotie van Fortuna Sittard in het seizoen 17/18. Fortuna nam de huurling definitief over van Apollon Limassol, maar bij Fortuna’s rentree in de eredivisie was de vleugelaanvaller minder dominant dan gehoopt.

Fortuna verhuurde Semedo aan de start van het huidige seizoen aan de Griekse hoogsteklasser OFI Kreta, waar hij een prima seizoen doormaakt met zeven doelpunt. Echter, ook in Griekenland ligt de competitie stil, waardoor de Blauwe Haai alle tijd had voor een interview met het Portugese Sapo.

In dat interview wordt de Fortunees gevraagd naar zijn toekomstplannen. Hij heeft per slot van rekening nog een contract tot de zomer van 2022 in Sittard-Geleen, tenzij OFI Kreta de koopoptie in het huurcontract licht. Semedo is vrij stelling dat hij komend seizoen niet terug wil keren naar Fortuna Sittard.

Het liefst speelt hij komend seizoen opnieuw in Griekenland of elders in het buitenland. De Engelse premierleague blijft nog steeds een droom. Op het gerucht dat Olympiakos FC hem wil vastleggen, wil hij niet ingaan.

Het woord is in eerste instantie aan OFI Kreta dat de optie in Semedo’s huurcontract kan lichten. Normaliter verloopt die optie per 1 juli, maar die datum is vanwege de covid-19-crisis wellicht rekbaar. Verloopt OFI’s optie, dan zullen gegadigden zich moeten melden bij Fortuna.

Bron: Sapo