Het nieuwe jaar is nauwelijks enkele uren oud en de transfermarkt is alweer op gang gekomen. Deze keer gaat het om Lisandro Semedo. De Kaapverdiaanse aanvaller is door Fortuna Sittard verhuurd aan het Griekse OFI Kreta en heeft tijdens de eerste seizoenshelft indruk gemaakt in Griekenland. Zozeer zelfs dat in de winterstop interesse in de aanvaller op gang komt. De club die volgens het Griekse SDNA concrete interesse toont is topclub Olympiacos.

Maar of Olympiacos Semedo in de winterstop overneemt of wacht tot het einde van het seizoen is onduidelijk (wanneer de huurperiode door OFI Kreta afloopt).

Semedo speelt dit seizoen 14 wedstrijden voor de Kretenzers en weet daarin 6 doelpunten te scoren. De laatste twee wedstrijden van de eerste competitiehelft laat Semedo noodgedwongen verstek gaan, vanwege een schouderblessure die hij oploopt tijdens de thuiswedstrijd tegen Aris FC.

Een mogelijke transfer (en de verdeling van de transfersom) is gecompliceerd. Semedo heeft een doorlopend contract bij Fortuna Sittard tot de zomer van 2022. OFI Kreta huurt Semedo van Fortuna Sittard tot de zomer van 2020. Echter, OFI heeft ook een optie tot koop in het huurcontract laten opnemen.

Bron: SDNA Sports DNA