Fortuna Sittard start aanstaande maandag de voorbereiding op het seizoen 20/21. Dat doet de club voorlopig zonder Lisandro Semedo.

Aan de start van het seizoen 19/20 verhuurde Fortuna Sittard de Portugese aanvaller tot 30 juni 2020 aan OFI Kreta. Echter de competitie—of beter gezegd—de play-offs in de Griekse hoogste divisie zijn vanwege de COVID19-crisis nog niet afgerond. Dit weekend staat speelronde zes (van in totaal tien) op het programma.

Fortuna Sittard en OFI Kreta hebben overeenstemming bereikt over een verlengd verblijf van Semedo bij OFI. Het huurcontract is verlengd met een maand tot 31 juli.

Dat betekent dat hij het eerste drie-weken-durende trainingsblok gaat missen en naar alle waarschijnlijkheid ook de start van het tweede blok dat begin augustus start. Hij zal per slot van rekening ook rust moeten nemen.

Semedo staat nog tot de zomer van 2022 onder contract bij Fortuna Sittard. Technisch manager Sjors Ultee liet eerder weten dat Semedo mag vertrekken bij Fortuna, mocht er zich een club melden die overeenstemming bereikt met Fortuna over een afkoopsom.

Bron: OFI