Als de Griekse voetbalpers ergens goed in is, dan is het het verspreiden van geruchten. We hebben het de laatste dagen maar laten voorbijgaan. Vandaag echter melden Griekse media dat Olympiakos zich officieel gemeld heeft bij Fortuna Sittard voor Lisandro Semedo.

Semedo staat tot de zomer van 2022 onder contract bij Fortuna, maar speelt in het huidige seizoen op huurbasis bij OFI Kreta. Zijn goede spel in de Griekse hoogste divisie is Olympiakos niet ontgaan. Olympiakos toonde in de winterstop al interesse.

OFI Kreta heeft een koopoptie in het huurcontract van Semedo opgenomen van naar verluidt 1,5 miljoen euro. Dat bedrag zou OFI te gortig zijn, wel zouden de Cretensers bereid zijn Semedo nog een seizoen te huren. We gaan er vanuit dat Fortuna daar niet aan trekt.

Olympiakos zou Semedo van Fortuna willen overnemen, maar vindt 1,5 miljoen euro ook te veel. De club zou contact hebben opgenomen met Fortuna om over de transfersom te onderhandelen.

Als we diezelfde media mogen geloven zijn er ook andere kapers op de kust. Zo zouden ook AEK Athene, Trabzonspor, VfB Stuttgart en twee Russische clubs interesse hebben.

Voor wat het waard is.

Bron: NovaSports