Eerder deze maand toonde het Griekse Olympiakos FC interesse in Lisandro Semedo. De Fortunees, die op huurbasis speelt bij OFI Kreta, heeft na een half jaar in de Griekse hoogste divisie blijkbaar voldoende indruk gemaakt op de topclub.

De situatie is echter gecompliceerd. OFI Kreta heeft namelijk een optie tot koop in het huurcontract laten opnemen, die OFI kan lichten tot het einde van het huurcontract (zomer 2020). Griekse bronnen melden dat het zou het gaan om een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Wil Olympiakos Semedo van Fortuna overnemen op het einde van het seizoen, dan moet dat bedrag dus waarschijnlijk op tafel komen. Wil Olympiakos Semedo per direct overnemen, dan moet er wellicht iets meer op tafel komen, omdat dan ook OFI schadeloos gesteld moet worden (zij raken dan per slot van rekening een speler kwijt).

Olympiakos leek eerder deze maand niet bereid te zijn die transfersom op tafel te leggen voor Semedo, maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Premierleagueclub Wolverhampton Wanderers FC (dat wellicht Adama Traoré ziet vertrekken) staat namelijk op het punt de Portugese vleugelaanvaller Daniel Podence over te nemen van Olympiakos. Naar verluidt voor de lieve som van 30 miljoen euro.

Gaat die transfer door, dan moet Olympiakos met een goed gevulde bankrekening op zoek naar een vleugelaanvaller. Olympiakos zou (opnieuw) een oogje hebben laten vallen op Semedo en met Fortuna onderhandelen over een transfer.

Semedo is overigens niet de enige speler op de radar van Olympiakos als vervanger van Podence. Olympiakos kijkt ook naar João Carvalho van Nottingham Forest FC. Olympiakos eigenaar Marinakis kocht Forest in 2017, hetgeen zo’n transfer makkelijker zou moeten maken, maar wellicht ook controversieel.

Semedo staat nog onder contract in Sittard-Geleen tot de zomer van 2022.

Bron: SDNA