Terwijl het seizoen zich in een beslissende fase zit en 100% aandacht vereist om Fortuna Sittard te behouden voor de Eredivisie, wordt in de (Griekse) media alweer gewag gemaakt van vermeende interesse in spelers van Fortuna. Deze keer gaat het om Lisandro Semedo.

In de aanloop naar het duel met PSV (zondag a.s., aanvang 16.45 uur) maakt de onbeduidende Griekse website ‘Transfer Geeks’ bekend dat het Griekse Aris FC geïnteresseerd is om Semedo na afloop van het huidige seizoen transfervrij over te nemen. Semedo’s contract in Sittard-Geleen loopt per 1 juli aanstaande af en de Kaapverdiaanse aanvaller is geenszins van plan om een nieuwe verbintenis te onderschrijven. Exit Semedo dus.

De Grieken zien in Semedo de ideale opvolger voor de Portugese rechtsbuiten Bruno Alexandre Vilela Gama die, net als Semedo, zijn aflopende contract niet wilt verlengen. Maar of Semedo daadwerkelijk naar Thessaloniki verhuist in allerminst zeker.

Volgens de FIFA mag Aris FC namelijk geen transfers doen vanwege het niet nakomen van financiële verplichtingen jegens (oud-)spelers. De Griekse voetbalbond heeft het transferverbod inmiddels opgeheven, maar kreeg daarvoor van de FIFA een fikse boete. Om onder het transferverbod uit te komen stapte Aris FC naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS), maar die heeft nog geen uitspraak gedaan.

In het verleden speelde Semedo reeds een seizoen in Griekenland. Tijdens het seizoen 19/20 verhuurde Fortuna de aanvaller aan OFI Kreta. Of het een onwaarschijnlijke transfer naar Aris FC wordt of een andere club: wat we reeds wisten staat nu vast: Semedo vertrekt.

Bron: Transfer Geek / Dagblad de Limburger