In de vooravond stond de wedstrijd Senegal – Kaapverdië op het programma. Daarin nam Lisandro Semedo het met zijn teamgenoten in de tweede ronde van CAN 2021 op tegen ‘Les Lions de la Teranga’.

Ter nagedachtenis van de slachtoffers die gisteren zijn gevallen tijdens gedrang na afloop van het duel tussen Kameroen en de eilandengroep de Comoren wordt een minuut stilte gehouden, maar na amper 10 seconden fluit de Algerijnse scheidsrechter Lahlou Benbraham de wedstrijd al op gang.

De wedstrijd begint flitsend als Sadio Mané in de eerste minuut de bal op de paal schiet. Het blijft 0-0, waarna de wedstrijd meer in balans komt.

Halverwege de eerste helft incasseert Kaapverdië een eerste opdoffer als Erickson Patrick Correia Andrade een overdreven rode kaart ontvangt waardoor ‘Os Turarões Azuis’ dik 70 minuten met z’n tienen voort moeten. Ondanks het numerieke overwicht weet Senegal daarvan vooralsnog niet te profiteren. Ruststand 0-0.

Tijdens het begin van de tweede helft moet Kaapverdië met negen spelers verder nadat doelman Josimar Dias ‘Vozinha’ óók een rode kaart ontvangt. De doelman komt zijn doel uit en probeert de bal weg te trappen voordat Senegal-aanvaller Sadio Mané bij de bal is, maar dat denkt Mané ook.

Het resultaat is dat beide met de hoofden tegen elkaar botsen, waarna scheidsrechter Benbraham de Kaapverdiaanse doelman van het veld stuurt.

Wie geeft hier nu rood voor?

Als ‘Vozinha’ weer overeind krabbelt wordt hij groggy naar de zijlijn begeleid omdat hij na de botsing met Mané niet meer verder kan. Eenmaal aangekomen bij de zijlijn loopt Benbraham naar het beeldscherm en toont ‘Vozinha’ een rode kaart na het consulteren van de VAR.

Met negen tegen 11 speelt Kaapverdië een verloren wedstrijd. Daar kan ook het invallen van Semedo niets aan veranderen. Het is voor de statistieken, maar in blessuretijd scoort Ahmadou Bamba Dieng Senegals tweede doelpunt en legt de eindstand vast: 2-0.

Doordat Semedo en Kaapverdië zijn uitgeschakeld zit er niets anders op dan terugkeren naar Sittard-Geleen. Doordat Kameroen niet is aangemerkt als een ‘zeer hoog risicogebied’ en Semedo gebruik kan maken van zijn statuut als topsporter ligt het in de lijn der verwachting dat Semedo over niet al te lange tijd weer kan aansluiten bij de selectie van Sjors Ultee.

Bron: CAF Online / Ministerie van Buitenlandse Zaken / Sportnieuws