Terwijl de selectiespelers van Fortuna Sittard een weekend rust krijgen om zich optimaal voor te bereiden op de eindsprint die moet leiden tot handhaving in de Eredivisie, toeren Lisandro Semedo en Deroy Duarte met het nationale elftal van Kaapverdië door Europa. Afgelopen dinsdag maakte Duarte zijn debuut voor ‘Os Tubarões Azuis’ tijdens het gewonnen duel met Guadeloupe (gespeeld in het Franse Orléans) en in de namiddag stond Kaapverdië’s tweede oefenduel op de agenda.

In het Spaanse San Pedro del Pinatar staan de ‘Blauwe Haaien’ tegenover Liechtenstein, nummer 191 op de FIFA-ranking. En dat Liechtenstein geen hoogvlieger is hebben Semedo en Duarte (die door bondscoach Pedro Leitão Brito ‘Bubista’ met een basisplaats zijn toebedeeld) al rap in de gaten.

Na 18 minuten opent Gilson Benchimol Tavares de score. En vervolgens beleeft Liechtenstein een ‘horror-periode’, want Lisandro Semedo verdubbelt na 34 minuten de score.

Tavares diept de kloof verder uit en tilt vervolgens de score in de blessuretijd van de eerste helft naar 0-4. De hoogste tijd voor Liechtenstein om even op adem te komen.

Tijdens de tweede helft neemt Kaapverdië gas terug en al gauw verlaat Deroy d’Encarnação Duarte het veld. Zijn plek wordt overgenomen door Kevin Lenini Gonçalves Pereira de Pina. Duarte maakt net geen uur vol, Semedo net iets meer. Hij wordt afgelost door Vasco Rafael Fortes Lopes.

In de slotfase weet invaller Tiago Manuel Dias Correia ‘Bébé’ nog tweemaal te scoren, waardoor de score uiteindelijk oploopt tot 0-6. Al bij al is Liechtenstein dus een hapklare brok gebleken voor ‘Os Tubarões Azuis’.

Over drie dagen staat een derde oefenduel gepland. Dan wordt in diezelfde Pinatar Arena om 17.00 uur afgetrapt tegen San Marino. Het bergstaatje staat momenteel op plek 210 van de FIFA-ranking, dus een nieuwe doelpuntenfestijn valt niet uit te sluiten.

Bron: UEFA