Vanmiddag stond voor Deroy Duarte en Lisandro Semedo het derde oefenduel in zeven dagen op het programma. Om 17.00 uur trapten Kaapverdië en San Marino af in de Pinatar Arena van San Pedro del Pinatar.

Nadat Duarte als invaller Kaapverdië al voorbij Guadeloupe hielpt (0-2 winst op de ‘Gwada Boys’) en Semedo zelfs een doelpunt scoorde tegen Liechtenstein (0-6 winst), laat bondscoach Pedro Leitão Brito ‘Bubista’ beide Fortunezen tijdens het duel tegen San Marino op de bank beginnen.

Maar ook zonder Duarte en Semedo in de basis gaan ‘Os Tubarões Azuis’ voortvarend van start. Het duurt geen 20 minuten vooraleer Kenny Rocha Santos Kaapverdië op voorsprong zet. Maar daar blijft het ook bij. Met een 0-1 tussenstand gaan beide ploegen aan de thee.

Als de tweede helft ongeveer 10 minuten oud is slaat Kaapverdië voor een tweede maal toe. Hélio Alberto Delgado Silva zet Kaapverdië op een 0-2 voorsprong.

Met nog ruim een kwartier te spelen mag een eerste Fortunees zijn opwachting maken. Leandro Livramento Andrade verlaat na 72 minuten het veld en wordt vervangen door Lisandro Semedo. Maar buiten een geblokt schot komt Semedo niet. Zijn teamgenoten evenmin waardoor ‘De Blauwe Haaien’ met 0-2 winnen van het slotlicht van de FIFA-ranking.

Deroy Duarte blijft 90 minuten op de bank.

Bron: UEFA / San Marino Supporters Group