Vanavond stond voor Kaapverdië het tweede groepsduel op het programma van CAN 2021, oftewel de Afrika Cup. Na de 0-1 overwinning tegen Ethiopië kon Kaapverdië een flinke stap zetten naar de volgende ronde.

Maar ondanks het verlies tegen Kameroen is Burkina Faso geen slechte ploeg. Dat ondervindt Kaapverdië al gauw, want ‘Les Étalons’ dicteren het spel. Het lukt de Burkinezen niet het speloverwicht in doelpunten om te zetten, maar vlak voor rust is het toch raak door een doelpunt van Boureima Hassane Bandé.

De voormalig aanvaller van KV Mechelen schat een afgemeten voorzet van Issa Kaboré beter in dan de Kaapverdische doelman ‘Vozinha’ en duwt de bal met zijn borst in doel.

Tijdens de tweede helft gooien ‘Os Tubarões Azuis’ iets meer schroom van zich af, maar missen stootkracht om het Burkina Faso écht lastig te maken. In de slotfase valt Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo in voor ‘Superboer’ Jeffry Fortes, maar het mag niet baten.

Tijdens het slotduel van Poule A neemt Kaapverdië het op tegen gastland Kameroen (beide poulewedstrijden gewonnen), terwijl directe concurrent Burkina Faso speelt tegen Ethiopië, de zwakke broeder in de poule.

Met een beetje pech of geluk zit Semedo na de wedstrijd tegen Kameroen (maandag 17 januari) weer terug in het vliegtuig richting Europa.

Bron: SoFoot