Momenteel neemt Kaapverdië, met Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo in haar selectie, deel aan CAN 2021, oftewel de Afrika Cup. Voor ‘Os Tubarõses Azuis’ begon CAN 2021 zondag al met de wedstrijd tegen Ethiopië.

Die wedstrijd moest Kaapverdië spelen met een selectie die flink te lijden had onder het COVID-19 virus. Zo moest onder andere Semedo verstek laten gaan wegens een positieve COVID-19 test.

Maar ondertussen lijkt de rust wedergekeerd, want doelman Josimar Dias ‘Vozinha’ en Lisandro Semedo hebben een negatieve PCR-test overlegd en zijn inmiddels in Kameroen aangekomen. Ook verdediger Carlos dos Santos Rodrigues ‘Ponck’ en aanvaller Willis Alvés Furtado testten negatief, zodat ook zij zich bij hun teamgenoten in Kameroen kunnen voegen.

Dat geldt niet voor bondscoach Pedro Leitão Brito ‘Bubista’. Hij testte positief en dient in Praia te blijven tot het moment dat ook hij een negatieve PCR-test kan overleggen.

Het ontbreken van de bondscoach had geen invloed op de sportieve resultaten tot dusver, want het openingsduel werd met 0-1 gewonnen. Donderdag aanstaande speelt Kaapverdië haar tweede groepsduel. Om 20.00 uur wacht dan Burkina Faso als tegenstander.

Bron: CrioloSports