Kaapverdië, met Fortunees Lisandro Semedo in de gelederen, eindigde als derde in poule A op de Africa Cup of Nations. Die plek kan voldoende zijn voor kwalificatie voor de achtste finales, en dus een verlengd verblijf van Semedo in Kameroen, als ‘Os Tubarões Azuis’ bij de beste vier ‘nummers drie’ zitten.

Vanavond, nadat de resultaten in vier van de zes poules bekend zijn, wordt duidelijk dat Kaapverdië inderdaad bij de beste vier ‘nummers drie’ hoort en zich dus kwalificeert voor de achtste finales, waar op 25 januari Senegal wacht.

Het betekent dat Semedo sowieso het competitieduel van aanstaande zondag tegen RKC Waalwijk mist. Na het duel tegen RKC Waalwijk ligt de competitie stil vanwege Europese interlands, waardoor Fortuna pas op 5 februari opnieuw speelt (thuis tegen SC Heerenveen).

Verliest Kaapverdië van Senegal op 25 januari, dan zou Semedo op tijd terug moeten zijn in Sittard voor het duel tegen SC Heerenveen. Zorgt Kaapverdië voor een daverende verrassing door Senegal te verslaan, dan komt Semedo’s beschikbaarheid voor het duel tegen SC Heerenveen wel in gevaar.