Lisandro Semedo speelde een prima seizoen voor Fortuna Sittard, waarin hij alle 34 competitieduels speelde, waarin hij negen doelpunten scoorde en vijf assists leverde. Hij viel ook op vanwege prima spel voor Kaapverdië. Bij Fortuna heeft hij nog een contract tot de zomer van 2022, dus als hij zijn contract niet verlengt, is dit wellicht een prima moment voor een transfer.

Als we Griekse bronnen mogen geloven is er interesse van Panathinaikos FC. De Grieken kennen Semedo wellicht nog van het vorige seizoen toen hij op huurbasis speelde bij OFI Kreta en indruk maakte in de Griekse competitie.

Maar er is nog een andere reden waarom Panathinaikos een voor Fortuna interessante zakenpartner kan zijn: Dimitris Emmanouilidis. Emmanouilidis speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Fortuna Sittard. Fortuna had een kooptoptie (circa 500.000euro), wilde Emmanouilidis graag behouden, maar vond de afkoopsom te hoog.

Emmanouilidis speelde zes duels voor Fortuna, waarin hij eenmaal scoorde. Hij is ondertussen teruggekeerd naar Panathinaikos, maar is daar niet gelukkig. Het zou dus kunnen dat Emmanouilidis betrokken wordt in een transfer van Semedo naar Panathinaikos. Fortuna zou ook nog een transfersom willen, omdat het Semedo meer waard zou vinden dan Emmanouilidis.

Bron: PAO News