Een week geleden maakte de Kaapverdiaanse bondscoach Pedro Brito zijn selectie bekend gemaakt voor de drie oefeninterlands die de ‘Tubarões Azuis’ begin juni spelen. Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo is van de partij en hij speelde vanavond met zijn landgenoten tegen de olympische selectie van Brazilië.

‘De Goddelijke Kanaries’ bereiden zich voor op de Olympische Spelen, die in juli en augustus in Tokio worden georganiseerd. Brazilië bereidt zich maar beter goed voor, aangezien het in Poule D wordt vergezeld door Ivoorkust, Saoedi-Arabië en Duitsland. Onderdeel van hun voorbereiding is een oefenduel met Kaapverdië. Ondanks dat Brazilië traint in Novi Sad, wordt de wedstrijd gespeeld in het Partizan Stadion, de thuishaven van FK Partizan Belgrado.

In de eerste helft neemt Brazilië (met Ajacied Antony in de basis) na 38 minuten de leiding als de scheidsrechter fluit voor hands van een Kaapverdiaanse verdediger. Pedro Guilherme Abreu dos Santos gaat achter de bal staan, stuurt de Kaapverdiaanse doelman Josimar Dias ‘Vozinha’ naar zijn rechter hoek en trapt de bal door het midden in doel.

Maar erg lang kunnen de Zuid-Amerikanen niet genieten van hun voorsprong, want in de extra tijd van de eerste helft zet Lisandro Semedo een één twee op, krijgt de bal perfect terug en tikt de bal achter Cleiton Schwengber. 1-1 is ook de ruststand.

Lisandro Semedo zorgt voor de gelijkmaker!

Tijdens de tweede helft probeert de Seleção de hechte Kaapverdiaanse muur te slopen, maar telkens als dat lukt, staat daar nog altijd doelman Vozinha om een tegentreffer te voorkomen. In de slotfase neemt Kaapverdië een voorsprong als de Brazilianen hun gekende tiki-taka-voetbal in hun eigen strafschopgebied ten uitvoer willen brengen. Willy Semedo zet een verdediger van de bal, loopt een paar meter en trapt de bal staalhard in de kruising.

Willy Semedo zorgt voor de overwinning

Na de voorsprong weet Kaapverdië wat het te doen staat: de wedstrijd uitspelen. En dat duurt nog betrekkelijk lang, aangezien er liefst zes minuten aan blessuretijd bijkomen. Maar ook die speelt men routineus vol en blijft het 1-2. Met de overwinning houdt Kaapverdië een mooie statistiek in handen: het verloor nog nooit van een Braziliaans voetbalelftal!

En zo mag de selectie van Pedro Brito zich opmaken voor een reis van dik 6.000 kilometer die de ‘Tubarões Azuis’ naar Dakar brengt. Over drie dagen nemen ze het daar op tegen de Senegalese ‘Leeuwen van Teranga’.

Bron: Goleada Info