Rond 1 april wordt altijd meer duidelijk over contracten. Maar niet alleen aflopende contracten, maar ook opties die de club kan lichten. Een contract dat niet afloopt is dat van Lisandro Semedo. De ‘Speler van het Jaar’ uit de Jupiler League seizoen 17/18 heeft een doorlopend contract, maar zijn goede prestaties hebben geïnteresseerde clubs op zijn spoor gezet. En wilt de club een mooi bedrag voor Semedo ontvangen, dan is komende zomer het aangewezen moment. En omdat volgens Technisch Manager Sjoerd Ars Semedo zijn contract niet wilt verlengen, rekent de club op zijn vertrek.

Lisandro Semedo komt voorafgaande aan het seizoen 17/18 naar Fortuna en ontpopt zich tijdens Fortuna’s promotiejaar tot sleutelspeler. De hooggespannen verwachtingen kan de Kaapverdiaan echter niet waarmaken tijdens zijn eerste seizoen in de Eredivisie. Dieptepunten zijn de drie wissels op rij na evenveel rode kaarten op rij. En dat terwijl het rustsignaal nog niet heeft geklonken…


José Rodríguez krijgt rood waarna Lisandro Semedo weer wordt gewisseld…

Het vertroebelt de relatie tussen Semedo en de staf en / of club. Een oplossing biedt het Griekse OFI Kreta. Na een jaar in Griekenland te hebben gevoetbald lijkt Semedo klaar voor een nieuwe start, maar tussen hem en trainer Kevin Hofland komt het niet meer goed.

Nadat Hofland in november wordt ontslagen en Sjors Ultee het stokje overneemt draait Semedo’s wereld 180 graden. Semedo is ongrijpbaar voor zijn tegenstanders, levert assists en doelpunten. Niet onlogisch dat de interesse in hem toeneemt.


Lisandro Semedo slaat toe tegen Sparta

En als een speler niet wilt bijtekenen, dan is het moment dat hij zijn laatste contractjaar ingaat het moment waarop wegen vaak scheiden. Dat moment lijkt komende zomer aangebroken.

Bron: Dagblad de Limburger