Na de knappe overwinning op het olympische elftal van Brazilië in Belgrado, stapten Lisandro Semedo en kornuiten op de vlieger richting de meest westelijke stad gelegen op het Afrikaanse vaste land: Dakar. Daar wachtte gisteren voor Kaapverdië een oefenduel tegen Senegal.

Op papier geen makkelijke opgave, want Senegal is het nummer 22 van de FIFA wereldranglijst, het hoogst geplaatste Afrikaanse land. Met Edouard Mendy (Chelsea FC), Nampalys Mendy (Leicester City FC), Kalidou Koulibaly (SSC Napoli), Idrissa Gueye (Paris Saint-Germain) en Sadio Mané (Liverpool) aan de aftrap, kun je elke tegenstander in verlegenheid brengen.

Kaapverdië vinden we terug op plek 73, maar het verloor van zijn laatste zeven duels slechts eenmaal. Dat is mede te danken aan Fortunees Lisandro Semedo, wiens basisplek in Stade Lat Dior geen verrassing was.

Ondanks het verwachte krachtsverschil, was de eerste kans in de eerste helft voor Kaapverdië, dat via Kenny Rocha de lat raakte. Het zou de beste kans van de eerste helft blijken, die dus in 0-0 eindigde.

Na rust een sterker Senegal dat na tien minuten via een prachtige vrije trap van Idrissa Gueye de leiding nam. Nog eens tien minuten later werd Lisandro Semedo gewisseld, die dus niet zijn stempel op het duel kon drukken. Dat gold ook voor zijn ploegmaten.

Vijf minuten voor tijd krijgt Senegal nog een penalty. Dat is een kolfje naar de hand van Sadio Mané, die de einduitslag op het bord zet: 2-0.

Kaapverdië speelt vrijdag de derde en laatste oefeninterland in Bissau tegen Guinee-Bissau en dan komt een lang seizoen ten einde voor Lisandro Semedo, die zich begin juli weer in Sittard zal melden. Als hij bij Fortuna blijft uiteraard, want dat is geen uitgemaakte zaak.

Bron: Vavel