Na afloop van het duel tegen Excelsior liet trainer Danny Buijs zich ontvallen dat hij het verstandig achtte dat Úmaro Embaló uitkeek naar een andere club. In Sittard was het perspectief op speeltijd namelijk beperkt.

Die nieuwe club heeft Embaló nu gevonden. Hij gaat op huurbasis aan de slag bij FC Cartagena voor het restant van het seizoen 2023/24. FC Cartagena is na drie duels nog puntloos in de Spaanse Segunda División.

Úmaro Embaló speelde afgelopen seizoen 27 eredivisieduels (en een bekerduel), waarin hij driemaal scoorde. Waar Julio Velázquez muziek zag in de Portugees, ziet Danny Buijs dat dus niet. Dit seizoen kwam Embaló nog niet in actie voor Fortuna.

FC Cartagena heeft ook een optie tot koop opgenomen in het huurcontract. Lichten de Spanjaarden die optie niet, dan heeft Embaló nog een contract tot de zomer van 2026 bij Fortuna Sittard.

Fortuna kan met de vrijgekomen salarispost op zoek naar een buitenspeler, die, in de ogen van Danny Buijs, concurrentie biedt aan Tijjani Noslin en Iñigo Córdoba.

Bron: Fortuna Sittard