Fortuna speelde vanmiddag de finale van de Titanic Cup. Tegenstander Livingston FC bleek met 3-0 te sterk.

Fortuna speelde opnieuw met een twee-spitsen-systeem, maar er waren wel enkele personele wijzigingen ten opzichte van het gewonnen duel tegen Adana Demirspor.

Julio Velázquez start met Yanick van Osch op de plek van Ivor Pandur onder de lat. In de achterste linie geen wijzigingen: Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth en George Cox.

Op het middenveld spelen Arianit Ferati en Rémy Vita, die Deroy Duarte vervangt, centraal. Aan de zijkanten zien we Iñigo Córdoba en Tijjani Noslin (op de plek van Úmaro Embaló).

In de aanval speelt opnieuw het duo Burak Yilmaz en Paul Gladon.

Fortuna begint niet scherp aan het duel en krijgt daar na een minuut of vijf de rekening voor gepresenteerd. Knullig balverlies in de Sittardse achterhoede, geeft Livingston een uitgelezen kans een vroege voorsprong te nemen. Het duurt even, maar via het hoofd van Andrew Shinnie straffen The Lions het geklungel achterin af.

Fortuna moet dus al vroeg op zoek naar de gelijkmaker, maar die zal er voor de rust niet komen. Fortuna tracht via de vleugels gevaar te stichten, maar slaagt daar voor rust nauwelijks in. Fortuna’s gevaarlijkste moment komt uit een vrije trap op zo’n 25 meter van het Schotse doel. Burak Yilmaz legt aan, maar de keeper pareert.

Livingston stelt daar voor rust ook niet veel tegenover, waardoor Livingston bij rust met 1-0 leidt.

Na rust wijzigt Velázquez zijn elftal op drie plekken. Stipe Radić, Doğan Erdoğan en Úmaro Embaló komen erin voor respectievelijk Rodrigo Guth, Arianit Ferati en Tijjani Noslin.

Aan het spelbeeld verandert dit niets. Fortuna doet verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren, maar dwingt weinig echte kansen af en moet oppassen niet tegen een counter aan te lopen.

Halverwege de tweede helft komt Tunahan Taşçı het veld in ter vervanging van George Cox. Rémy Vita verhuist naar de linksbackpositie, waardoor er voor Taşçı een plek op het middenveld vrijkomt. Het levert weinig verbetering op, want de Schotse keeper hoeft alleen bij een vrije trap van Burak Yilmaz in actie te komen.

Een kwartier voor tijd valt de beslissing aan de andere kant. Bij een uitbraak, tikt James Penrice de bal rustig langs Van Osch in het doel: 2-0.

Daarmee is de koek voor de Schotten nog niet op, want met een (fantastische) uithaal tekent Stephen Bradley aan Schotse kant tien minuten voor tijd ook nog voor de 3-0.

Bij Fortuna is op dat moment Namory Cisse ingevallen als vervanger van Paul Gladon. In de slotfase krijgen ook Mike van Beijnen (voor Burak Yilmaz) en Roel Janssen (voor Ximo Navarro) nog speeltijd.

Voor het resultaat maakt dat allemaal niet meer uit. Livingston FC wint met 3-0 en neemt de Titanic Cup mee naar Schotland. Alhowel de uitslag iets geflateerd is, valt er op de overwinning van Livingston weinig af te dingen.