Fortuna Sittard vertrok vanochtend met 25 spelers naar het trainingskamp in Belek, Turkije. In die selectie ontbreken vier contractspelers: Dimitris Siovas, Mats Seuntjens, Vasilios Sourlis en Bryant Nieling.

Dimitris Siovas ondervindt nog steeds te veel last van de nekblessure die hem al maanden parten speelt. Vasilios Sourlis heeft wellicht zijn laatste wedstrijd gespeeld in Sittard, want Fortuna wil zijn huurcontract voortijdig afbreken. Sourlis gaat dus ook niet mee. Datzelfde geldt voor Mats Seuntjens, die vanwege prive-omstandigheden niet meegaat en als we de lijst overlopen zal dat ook gelden voor Bryant Nieling. De kersverse kampioen met Fortuna Sittard O21 ontbreekt zonder verklaring op de lijst.

Fortuna neemt verder vijf spelers mee zonder contract. Het betreft de Fortuna Sittard O21-kampioenen Jonathan van der Pol, Sam Krawczyk, Namory Cisse en Nuri Emre Aksit. Ook Stipe Radic gaat mee, die momenteel op proef is.

Fortuna speelt in Turkije twee oefenduels tegen Adana Demirspor (de nummer drie in de Turkse Süper Lig) en tegen FK Liepāja (de nummer vier in de Letse Virsliga) of Livingston FC (de nummer vier in het Schotse Premiership). Op 11 december keert de selectie terug naar Nederland.

Bron: Fortuna Sittard