Ivo Pinto streek in de zomer van 2021 neer in Sittard. Fortuna huurde de rechtsachter van Dinamo Zagreb gedurende het seizoen 2021/22. Pinto moet met Mickaël Tirpan uitvechten wie de rechtsback wordt.

Pinto komt in dat eerste seizoen tot 22 competitieduels (plus twee bekerduels), ondanks dat Tirpan vaak de eerste keuze is als rechtsback. Fortuna handhaaft zich in de eredivisie en neemt Pinto definitief over van Dinamo Zagreb. Hij tekent tot de zomer van 2023 met een optie op nog een seizoen.


De ontlading in Nijmegen met zijn familie

In het seizoen 2022/23 gooit Mickaël Tirpan de kont tegen de krib en vertrekt. Alhoewel Fortuna met Ximo Navarro een vervanger haalt, wordt Ivo Pinto de nieuwe rechtsback. Een positie die hij vrijwel het gehele seizoen invult (29 competitie- en een bekerduel). Hij wordt tevens reserve-aanvoerder na het vertrek van Mats Seuntjens in de winterstop achter Burak Yilmaz.

Als Yilmaz de pijp aan Maarten geeft in de slotfase van de competitie, wordt Pinto ook de daadwerkelijke aanvoerder van Fortuna Sittard. Een rol die hij prima invult.


Captain Pinto

Fortuna lichtte de optie in zijn contract in mei, zodat hij tot het einde van het seizoen 2023/24 vastlag. Nu gaat de club een stap verder en tekent Pinto een contract tot de zomer van 2025 in Sittard.

Bron: Fortuna Sittard