Afgelopen week vertrok Mickaël Tirpan door de achterdeur bij Fortuna Sittard. Hij trok naar Kasimpaşa SK. Omdat de transfermarkt twee weken geleden sloot, moest Fortuna voor een opvolger vissen in de vijver van contractloze spelers.

De nieuwe trainer Julio Velázquez droeg een oplossing aan. Hij raadde de Fortunaleiding aan te praten met Ximo Navarro. De 32-jarige Spaanse rechtsback zat zonder club, nadat zijn contract bij Deportivo Alavés, de laatste club van Velázquez, deze zomer afliep.

Fortuna heeft nu een akkoord bereikt met Navarro over een contract tot het einde van het seizoen met een optie op nog een seizoen.

Navarro speelde zeven seizoenen in de Spaanse Primera División, uitkomend voor RCD Mallorca, UD Almería, UD Las Palmas en de laatste vier seizoenen voor Deportivo Alavés.

Afgelopen seizoen liep Navarro een gescheurde kruisbandblessure op. Hij stond drie maanden aan de zijlijn, maar speelde in slotfase van de competitie (toen Julio Velázquez het overnam) weer gewoon mee.

Navarro brengt dus een karrevracht aan ervaring mee en zal met Ivo Pinto moeten uitvechten wie de rechtervleugel verdedigt. Navarro kan overigens ook centraal achterin spelen en kan ook in die zin van waarde zijn.

We vermoeden dat Navarro, net als Oğuzhan Özyakup, even nodig zal hebben om terug wedstrijdfit te geraken.

Bron: Fortuna Sittard