In het parallelle universum is enige beroering ontstaan omdat iemand doet wat ie beloofd heeft. Dat laatste in natuurlijk een doodzonde in het parallelle universum.


Voor alle duidelijkheid het parallelle universum kent een beperkt aantal inwoners. Via google street view heb ik een aantal bewoners kunnen traceren. Het zijn: Hans Erkens, Leon Frissen, Olaf van Eijndhoven, Sef Vergoossen, Arie de Zeeuw en Huub Narinx, alhoewel de laatste recentelijk een ‘huis te koop’ bordje in zijn tuin heeft geplaatst.

De bewoners van dit parallelle universum hebben gemeen dat ze zich bedienen van leugens, halve leugens, kletspraat en manipulatie. Verder zag ik op google street view ook een bezorger van Dagblad De Limburger, blijkbaar een krant die gretig aftrek vindt bij de bewoners en ook valt op dat elk huis een TV schoteltje heeft. Ik kan niet zien welke zenders ontvangst hebben in het parallelle universum maar het grote aantal L1-stickertjes op de schotels geeft een indicatie.

Ten slotte zie ik op google street view nog een loopplank liggen in het parallelle universum, maar dat kan ik niet plaatsen. Verder weten we (zie ‘parallelle universum‘) dat er in het parallelle universum een eigenaardig rechtssysteem bestaat: “schulden zijn slechts dan opeisbaar als de eiser om dreigt te komen van de honger“.

Vandaag kunnen we er weer een eigenschap aan toevoegen: “als iemand iets volkomen logisch doet, leidt dat tot grote verbazing in het parallelle universum“. Die ‘iemand’ is de provincie Limburg.

De provincie Limburg beloofde bij monde van een van de inwoners van het parallelle universum dat de provincie 8 miljoen euro gemeenschapsgeld zou steken in Sporting Limburg, op voorwaarde dat de stuurgroep de schuld bij Fortuna Sittard zou wegwerken.

De stuurgroep heeft dat laatste niet gedaan en nu trekt de provincie de enige logische conclusie: geen subsidie. Woordvoerder Olaf van Eijndhoven in het parallelle universum zegt stomverbaasd te zijn. Dit alles zou louter lachwekkend zijn als de tentakels van het parallelle universum niet zouden reiken tot aan planeet Aarde, meer specifiek de regio Zuid-Limburg, in het parallelle universum ook bekend onder de naam Limburg-Zuid. Helaas is dat wel het geval.

Het parallelle universum voert namelijk al vier jaar de regie bij voetbalclub Fortuna Sittard, met alle gevolgen van dien. Die club is ondertussen zo goed als failliet door wanbeleid in de eerste drie jaar en helemaal geen beleid in het laatste half jaar, want de bewoners van het parallelle universum bestuderen nu al zes maanden de begroting van Roda JC.

Toch is er slecht nieuws voor de bewoners van het parallelle universum. Het parallelle universum resorteert weldegelijk onder het Nederlandse rechtssysteem. Heren, het kunnen nog een paar mooie maanden / jaren worden, als jullie Sporting Limburg niet van de grond krijgen. Het net begint zich namelijk te sluiten. Geen subsidie van de provincie betekent een niet-sluitende begroting.

In het parallelle universum wordt dat niet meteen als een probleem gezien. Schulden maken is namelijk een kern competentie in dat universum. Echter zou de licentiecommissie van de KNVB die mening ook delen? De provincie zou ongewild de sanering van het betaald voetbal in Zuid-Limburg wel eens een flinke stap dichterbij kunnen hebben gebracht. Na voltooiing van die herstructurering is er – zoals gewenst – nog slechts een club: MVV. Ondertussen wenst Jo Abelshausen (is hij een bewoner van het parallelle universum??) de zelfstandige optie van Fortuna Sittard weer te onderzoeken. Laten we hopen dat hij niet vier jaar te laat komt.

Riccardo Welters