Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het uitduel tegen Willem II (aftrap: 20.45uur) geen beroep doen op twee selectiespelers: Djibril Dianessy is geblesseerd en Felix Passlack is uitgesloten naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart. Dat betekent dat er opnieuw een speler de ziekenboeg heeft verlaten: Leandro Fernandes. Hij zat in het bekerduel tegen PEC Zwolle alweer op de bank en zal net als Mica Pinto deel kunnen nemen aan een gedeelte van dit duel (maar geen negentig minuten). Wessel Dammers, die tegen PEC Zwolle in de basis startte, is wel klaar voor een basisplek. Huurling Agim Zeka, ten slotte, heeft de club verlaten met een zware knieblessure.

De definitieve terugkeer van Wessel Dammers geeft Sjors Ultee een extra optie achterin. Met Dammers, Branislav Niňaj en Martin Angha heeft hij nu drie centrale verdedigers van wie hij er twee in het centrum kan posteren. We gokken op Martin Angha en aanvoerder Wessel Dammers. We verwachten ook Branislav Niňaj aan de aftrap, maar dan op de rechtsback positie, waardoor Clint Essers zijn basisplek verliest. George Cox speelt als linksback; Alexei Koşelev keert terug onder de lat.

Op het middenveld moet Ultee Felix Passlack vervangen. We vermoeden dat Passlacks afwezigheid Álex Carbonell een basisplek zal opleveren. Verder spelen op het middenveld Tesfaldet Tekie, Mark Diemers en jubilaris Jorrit Smeets, die—als hij speelt—zijn honderdste officiële duel zal spelen voor Fortuna Sittard.

In de voorhoede verwachten we Amadou Ciss en Vitalie Damașcan.

Oud-Fortunezen bij Willem II? We herkennen Dries Saddiki, die met Fortuna in 2018 naar de eredivisie promoveerde.

Laatste competitie-overwinning uit tegen Willem II? 24 Augustus 1996. Fortuna haalde de drie punten op in Tilburg via een treffer van Ronald Hamming. Dat is dus wel al 23 jaar geleden.

Laatste vijf competitieduels uit bij Willem II: V-V-G-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-V-W

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangesteld als scheidsrechter. Hij staat zevende in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Dat had dus slechter gekund. VAR Stan Teuben is een onervaren scheidsrechter die slechts eenmaal een duel van Fortuna Sittard floot. Niemand bij Fortuna staat op scherp.

Opstelling: Koşelev; Niňaj, Angha, Dammers, Cox; Tekie, Smeets, Carbonell, Diemers; Ciss en Sambou.

Supporters: In het Tilburgse uitvak zullen 450 Fortunezen plaatsnemen. De 144 busreizigers melden zich rond 18.15uur bij het Fortuna Sittard stadion. De 306 automobilisten melden zich tussen 19.30 en 20.30uur bij het uitvak van het Koning Willem II Stadion om de omwisselbiljetten om te ruilen voor entreebiljetten.