De huurperiode van Agim Zeka is ten einde. Zeka liep een (zware) knieblessure op en is enige tijd uitgeschakeld. Revalideren doet hij niet in Sittard-Geleen, maar bij zijn werkgever, het Franse Lille OSC. De aard van zijn blessure is van dien aard dat terugkeren naar Fortuna er niet meer inzit.

Zeka traint in de winterstop van het seizoen 18/19 op proef en weet de technische staf te overtuigen van zijn kunnen. Maar zijn opwachting maken in Fortuna’s hoofdmacht zit er pas in tijdens het voorlaatste competitieduel in en tegen FC Groningen. Zijn finest moment beleefde de 21-jarige Albanese jeugdinternational tijdens het duel met Jong Feyenoord, waarin hij tweemaal weet te scoren.

Zeka imponeert tegen Jong Feyenoord

Tijdens het huidige seizoen komt Zeka wat meer in actie voor Fortuna. Tijdens de eerste drie wedstrijden van het seizoen en tijdens de uitwedstrijd bij Vitesse valt Zeka in, terwijl hij tijdens het duel om de KNVB-beker met ADO Den Haag basisspeler is. Tijdens dat duel neemt Zeka Fortuna’s derde treffer voor zijn rekening. In het vervolg van de (beker)competitie komt Zeka niet meer in actie.

Uiteindelijk speelt Agim Zeka vijf competitiewedstrijden en één bekerduel voor Fortuna. Daarin scoort de buitenspeler één doelpunt. We wensen Zeka een spoedig herstel toe.

Bron: @NousSommesLille Twitter