Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het thuisduel tegen Sparta Rotterdam (aftrap: 20.45uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Wessel Dammers, Djibril Dianessy, Vitalie Damașcan, Leandro Fernandes en Álex Carbonell. Martin Angha en Grégoire Amiot vielen geblesseerd uit tegen Vitesse en Ajax, respectievelijk. Het lijkt erop dat Angha er ook vanavond niet bij zal zijn; Amiot is een twijfelgeval. Verder is iedereen fit en beschikbaar.

Onder de lat zijn er geen problemen: Alexei Koşelev. Op de rechtsbackpositie heeft Ultee het dit seizoen geprobeerd met Clint Essers (geen succes), Felix Passlack (voldoende, maar een gemis op het middenveld), Branislav Niňaj (prima tegen Vitesse, maar zal vanavond moeten uithelpen centraal) en afgelopen woensdag George Cox tegen Ajax. We gokken erop dat Cox vanavond een tweede kans krijgt. Centraal spelen dus Branislav Niňaj en Grégoire Amiot, als de Fransman fit genoeg is. Speelt hij niet, dan verwachten we Cian Harries in de basis. Aanvoerder Mica Pinto speelt als linksback.

Op het middenveld verwachten we geen wijziging ten opzichte van het middenveld tegen Ajax. De opbouw start bij Tesfaldet Tekie. Jorrit Smeets fungeert als stofzuiger op het middenveld. Felix Passlack zorgt voor de diepgang en Mark Diemers zorgt voor de aansluiting naar de aanval.

In de aanval ook geen wijziging: Bassala Sambou speelt centraal in de aanval. Amadou Ciss zwerft daar omheen.

Oud-Fortunezen bij Sparta Rotterdam? Assistant-trainer Nico Jalink speelde ooit 48 duels voor Fortuna Sittard, keeper Tim Coremans was ooit op proef bij Fortuna.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen Sparta Rotterdam? 10 Maart 2012. Fortuna Sittard wint met 1-0. De winnende treffer kwam tien minuten voor tijd van Danny Hoesen.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Sparta Rotterdam: V-G-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-V-G-V

Scheidsrechter Richard Martens is de nummer één in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Op het juiste moment, de juiste scheidsrechter. VAR Jeroen Manschot, drie dagen geleden nog hoofdscheidsrechter in Amsterdam, staat op plek elf.

Opstelling: Koşelev; Cox, Niňaj, Amiot (Harries), Pinto; Tekie, Passlack, Smeets, Diemers; Sambou en Ciss.

Supporters: De wedstrijd staat in het teken van het overlijden van Fernando Ricksen. Fortuna en TGV zullen er uitgebreid bij stilstaan. De fanshop is open tussen 18.30uur en 23.30uur (gesloten tijdens de wedstrijd).