Reserve-aanvoerder Mica Pinto verlaat Fortuna Sittard met onmiddellijke ingang. Hij tekent een contract bij eredivisionist Sparta Rotterdam, waar hij een contract tekent tot de zomer van 2021 (met een optie op nog een seizoen).

Pinto stapte in de winterstop van het seizoen 17/18 over van de Portugese tweedeklasser União Madeira (dat hem gehuurd had van de eersteklasser CF Belenenses) naar Fortuna en ging de strijd aan met Marco Ospitalieri voor de linksbackpositie. Hij viel meteen met zijn neus in de boter, want Fortuna – met Pinto – promoveerde naar de eredivisie. Het afgelopen seizoen was hij de vaste linksback onder trainer René Eijer en dat veranderde in het huidige seizoen onder Sjors Ultee niet.

Eind september, uitgerekend in een duel tegen Sparta, raakte Pinto echter langdurig geblesseerd als gevolg van een hoofdblessure, waar hij ondertussen van hersteld is.

Bij Fortuna had Pinto een in de zomer aflopend contract. De winterstop was dus het laatste moment om Pinto nog te verkopen en de club heeft daar nu dus voor gekozen. Met George Cox heeft Fortuna al een adequate vervanger voor Pinto in huis. De vrijgekomen salarispost zal Fortuna vast gaan gebruiken om de huidige selectie te versterken in de winterstop.

Pinto speelde in totaal vijftig duels voor Fortuna Sittard (35 eredivisie, 14 eerste divisie en een bekerduel). We wensen hem veel succes in Rotterdam-West.

Bron: Sparta Rotterdam