Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het thuisduel tegen RKC Waalwijk (aftrap: 19.45uur) geen beroep doen op vijf spelers. Djibril Dianessy, Leandro Fernandes, Cian Harries, Agim Zeka en Mica Pinto zijn geblesseerd. Amadou Ciss is opnieuw beschikbaar na zijn uitsluiting van twee duels.

RKC Waalwijk heeft, na een moeizame start van het seizoen, de laatste weken punten gesprokkeld, waardoor de situatie niet langer hopeloos is. Bij winst in Sittard-Geleen krijgen de Waalwijkers definitief aansluiting met de ploegen onderin. Fortuna, dat ook moeizaam startte, komt bij winst halverwege de competitie op achttien punten—een aantal waar de club begin oktober voor getekend zou hebben.

We verwachten dat Ultee zal terugvallen op een tactisch system met vier verdedigers. Dat betekent dat een van de vijf verdedigers die in de basis stonden in Eindhoven op de bank begint. We vermoeden dat dat Grégoire Amiot is. Kortom, Branislav Niňaj en Martin Angha spelen in het hart van de verdediging; Clint Essers en George Cox verdedigen respectievelijk de rechter en linker flank. Wessel Dammers is nog niet klaar voor negentig minuten voetbal en start op de bank. Alexei Koşelev verdedigt het doel.

Vier in plaats van vijf verdedigers betekent dat er een extra plek vrijkomt op het middenveld of in de voorhoede. We vermoeden dat Ultee zal kiezen tussen Álex Carbonell en Amadou Ciss. Kiest hij voor Carbonell, dan treden we aan met de ploeg die FC Groningen versloeg. Wij denken echter dat hij kiest voor de snelheid van Amadou Ciss.

Op het middenveld verwachten we naast Amadou Ciss, aanvoerder Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie en Felix Passlack. In de voorhoede spelen Mark Diemers en Vitalie Damașcan.

Oud-Fortunezen bij RKC Waalwijk? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen RKC Waalwijk? 8 December 2017. De laatste maal dat Fortuna RKC trof in Sittard-Geleen, walste Fortuna over de Waalwijkers heen: 6-0. De doelpunten kwamen van Perr Schuurs (2x), Stefan Askovski, Finn Stokkers, Djibril Dianessy en Lars Hutten.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen RKC Waalwijk: W-V-W-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-W-V

De KNVB heeft Jochem Kamphuis aangesteld als scheidsrechter. Hij staat 21ste en laatste in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Verwacht dus geen cadeaus. VAR Martin Perez staat in de middenmoot op plek dertien. Felix Passlack staat nog steeds (dit wordt duel nummer negen) op scherp.

Opstelling: Koşelev; Essers, Ninaj, Angha, Cox; Passlack, Tekie, Smeets, Ciss; Diemers en Damașcan.

Supporters: Fortuna heeft een kortingsactie rondom dit duel. Alle kaartjes (behalve de businessruimte) gaan voor vijf euro in de aanbieding. Seizoenkaarthouders kunnen acht extra kaarten kopen (à vijf euro); clubcardhouders vier. De fanshop, het supportsershome en het Fortunamuseum zijn geopend op de gebruikelijke tijden rondom het duel.